• Αφιερωμένη στην παιδεία, ήταν η προφεστιβαλική εκδήλωση που έγινε στη Λήμνο
  • Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα
  • - Η πλούσια δράση που αναπτύχθηκε στο χώρο της Παιδείας στη Λήμνο το προηγούμενο διάστημα ενέπνευσε το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι νέοι κομμουνιστές την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο του 24ου... - 1998-08-04 00:00:00.0"/>
  • Αφιερωμένη στην παιδεία, ήταν η προφεστιβαλική εκδήλωση που έγινε στη Λήμνο
  • Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα
  • - Η πλούσια δράση που αναπτύχθηκε στο χώρο της Παιδείας στη Λήμνο το προηγούμενο διάστημα ενέπνευσε το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι νέοι κομμουνιστές την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο του 24ου... - 1998-08-04 00:00:00.0" /> Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 14
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
    Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική
    • Αφιερωμένη στην παιδεία, ήταν η προφεστιβαλική εκδήλωση που έγινε στη Λήμνο
    • Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

    Η πλούσια δράση που αναπτύχθηκε στο χώρο της Παιδείας στη Λήμνο το προηγούμενο διάστημα ενέπνευσε το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι νέοι κομμουνιστές την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ -"Οδηγητή". Από το πάρκο του Ανδρονείου στη Μυρίνα οι νέοι Κομμουνιστές της Λήμνου έστειλαν το μήνυμα της αντίστασης στην αντιδραστική πολιτική και του αγώνα μέσα από ένα παλλαϊκό μέτωπο, που θα την αντιπαλεύει.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα του ΝΣ Λήμνου της ΚΝΕ Δημ. Πινάκου,ο οποίος κάλεσε τους νέους να πυκνώσουν τις γραμμές της ΚΝΕ"για να βάλουμε όλοι μαζί τα θεμέλια του νέου κόσμου που είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι θα ανατείλει, του κόσμου του σοσιαλισμού".

    Χαιρετίζοντας εκ μέρους της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ ο γραμματέας της Γιάννης Πλάτζος, αφού αναφέρθηκε στο σύνολο της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, είπε: "Σήμερα τα προβλήματα που βασανίζουν τον κόσμο δεν έχουν τοπικό χαρακτήρα, απασχολούν όλο το λαό της χώρας". Ενώ, αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές του Οκτώβρη κάλεσε το λαό της Λήμνου με την ψήφο του να αναδείξει δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους αγωνιστές που θα αντιταχθούν σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, θα βρίσκονται δίπλα στο λαό και θα τον βοηθήσουν να οργανώσει τις αντιστάσεις του.

    Στη συζήτηση που ακολούθησε, με θέμα τις εξελίξεις στην παιδεία συμμετείχαν ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ Γ. Κατρίτσης και η γραμματέας του συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Λήμνου Μαρία Δημητριάδου.Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα που περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του αγώνα. Παρευρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μύρινας Κ. Πινάκος.Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

    Συνεχίζονται οι πολυθεματικές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", σε όλη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις επόμενες μέρες είναι οι εξής:

    • Σήμερα:

    - Στου Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: "Παιδεία".

    - Στη Μεσσήνη, με θέμα: "Ναρκωτικά".

    • Την Πέμπτη:

    - Στο Ναυαρίνο Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Ειρήνη", με ομιλητή τον Νίκο Κούρο,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

    • Την Παρασκευή:

    Στην Εδεσσα.

    • Το Σάββατο:

    - Στον Αγρό Κέρκυρας.

    - Στη Σκάλα Καλλονής, με θέμα: "Νέοι αγρότες".

    - Στη Βυζίκι Αρκαδίας, με θέμα: "Νέοι αγρότες".

    - Η ΝΟ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ, διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στο Αργοστόλι, το Σάββατο και την Κυριακή,στο προαύλιο της Νομαρχίας. Το θέμα της εκδήλωσης του Σαββάτου είναι: "Εξελίξεις στην παιδεία", ενώ το θέμα της δεύτερης μέρας είναι αφιερωμένο στα 80χρονα του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ερασιτεχνικά συγκροτήματα και το συγκρότημα του Στέφανου Ψαραδάκου.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ