Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυο "σαπάκια" απειλή για 36 ναυτικούς

Δυο ναυτικά ατυχήματα μέσα σε διάστημα 17 ωρών έβαλαν σε κίνδυνο 36 ανθρώπινες ζωές και απέδειξαν ξανά ότι ο περιβόητος ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ένα "μάτσο" γέρικα πλοία, επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.

Χτες, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, άρπαξε φωτιά το μηχανοστάσιο του 23χρονου ελληνικού φορτηγού πλοίου "SEA DREAM", καθώς έπλεε μεταξύ των νησιών Βερντέ και Μαυριτανίας.Οι 24 ναυτεργάτες (ανάμεσά τους 9 Ελληνες) αφού απέτυχαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, στις 3.20 το μεσημέρι, όπως μας είπε ο κ. Καρζίδης,εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας UNITY SHIPPING,συγκεντρώθηκαν στην πλώρη, επειδή υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί η πυρκαγιά σε όλη την πρύμνη. Το πλήρωμα παρέμεινε στην πλώρη μέχρι τις 7 το απόγευμα οπότε και κατέφτασαν τέσσερα παραπλέοντα πλοία που είχαν ειδοποιηθεί από το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.Το πλήρωμα επιβιβάστηκε τελικά στο πλοίο"ΛΟΥΙΣ ΠΑΣΤΕΡ".

Το πλοίο "SEA DREAM" είχε αποπλεύσει από την Αργεντινή φορτωμένο με σόγια και είχε προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.Τα ονόματα των Ελλήνων ναυτεργατών είναι: Γιώργος Γλύπτης πλοίαρχος, Απόστολος Βασιλάκης υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Κούρτης ανθυποπλοίαρχος, Ανάργυρος Νάκος δόκιμος, Θεόδωρος Μπαρμπέρης ασυρματιστής, Μανώλης Μαθιούδης α'μηχανικός, Απόστολος Αποστόλου γ' μηχανικός, Σπυρίδων Σιμότας ναύκληρος και Βασίλης Τσαπατώρης μάγειρας.

Στις 8 το απόγευμα της Κυριακής στο ελληνικό φορτηγό πλοίο "ΓΑΛΗΝΗ ΙΙ",με έτος κατασκευής το... 1966, άρχισαν να μπαίνουν νερά, από... άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς έπλεε χωρίς φορτίο ανατολικά της Σύρου.

Το φορτηγό πλοίο "ΓΑΛΗΝΗ ΙΙ" της πλοιοκτήτριας εταιρίας "Νεοσαλαμινιακή" είχε αποπλεύσει από τη Μύκονο με προορισμό τη Σύρο, ενώ σε αυτό επέβαιναν 7 ναυτεργάτες, 2 γυναίκες και τρία παιδιά. Τους επιβαίνοντες παρέλαβε σώους περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ το πλοίο ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό "ΚΕΡΒΕΡΟΣ" και επικάθισε σε αβαθή της νησίδας Γάιδαρος.Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πλοιοκτήτρια εταιρία διαθέτει άλλα δύο πλοία, το δεξαμενόπλοιο "ΓΑΛΗΝΗ" με έτος κατασκευής το 1957 και το φορτηγό "ΙΩΑΝΝΑ" με έτος κατασκευής το 1959!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ