Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Υπάρχουν φαβορί

Οι οκτώ μονομάχοι για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ξεκινούν από την ίδια ευθεία, αλλά, όπως όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίσα, έτσι και οι οκτώ ομάδες, που θα αναμετρηθούν σήμερα στην προημιτελική φάση του Μουντομπάσκετ, δεν έχουν τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας. Οι Ρώσοι έχουν το προβάδισμα έναντι της Λιθουανίας, οι Αμερικανοί απέναντι στην Ιταλία, ενώ οι Γιουγκοσλάβοι μόνο με θαύμα θα χάσουν από τους Αργεντινούς.

Ρωσία - Λιθουανία

Ο Σ. Μπέλοφ δε δείχνει να ανησυχεί από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της Λιθουανίας. Γνωρίζει άριστα τους πρώην συμπατριώτες του, και όπου σταθεί και όπου βρεθεί επαναλαμβάνει ότι "ο δυσκολότερος αντίπαλος της Ρωσίας είναι ο ίδιος της ο εαυτός". Το 1995 ο Σαμπόνις με τον Μαρτσουλιόνις τον υποχρέωσαν να δει από τη Μόσχα την Ολυμπιάδα της Ατλάντα, αλλά δύο χρόνια αργότερα σύντριψε με τριάντα πόντους τη "σημερινή" Λιθουανία. Ο Γ. Καζλάουσκας προετοίμασε χτες την ομάδα του για γρήγορο μπάσκετ και επέμενε σε συστήματα αιφνιδιασμού δύο εναντίον ενός και τρεις εναντίον δύο. Αντίθετα ο Μπέλοφ περιορίστηκε σε ασκήσεις τακτικής πέντε εναντίον πέντε.

ΗΠΑ - Ιταλία

Οι Αμερικανοί, όπως έδειξαν στο τελευταίο παιχνίδι με την Αυστραλία, μέρα με τη μέρα γίνονται καλύτεροι. Ο Ρ. Τομζάνοβιτς εξέφρασε χτες το θαυμασμό του για τον Κάρλτον Μάιερς, αλλά ο Ιταλός δεν είναι σίγουρος για το σημερινό παιχνίδι. Αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξιό αντίχειρα και καταβάλλονται προσπάθειες από το ιταλικό ιατρικό επιτελείο, ώστε να είναι παρών. Οι δύο ομάδες λίγο πριν ταξιδέψουν για την Αθήνα είχαν συναντηθεί στη Ρώμη. Οι Αμερικανοί πήραν τη νίκη στο... καλάθι, αλλά έκτοτε άλλαξαν πολλά. Ο Ρ. Τομζάνοβιτς προέβλεψε πάντως ότι "από δω και πέρα όλα τα παιχνίδια θα είναι συγκλονιστικά και θα κριθούν στις λεπτομέρειες".

Γιουγκοσλαβία - Αργεντινή

Το μόνο ενδιαφέρον στο παιχνίδι Γιουγκοσλαβίας - Αργεντινής, είναι η συνάντηση του Ντ. Ιβκοβιτς με τον Φαμπρίτσιο Ομπέρτο. Ο Αργεντινός απέσπασε μέχρι στιγμής τα καλύτερα σχόλια ακόμα και από τον Ρ. Τομζάνοβιτς, που διέγνωσε ότι μπορεί να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει τους Γιουγκοσλάβους. Η μονομαχία του με τον Ρέμπρατσα θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής δεν είναι μόνο οι κορυφαίοι σέντερ, αλλά και οι καλύτεροι παίκτες της διοργάνωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τέσσερα ματς φωτιά (1999-07-01 00:00:00.0)
Λόγια, λόγια, λόγια... (1998-08-06 00:00:00.0)
Είπαν (1998-08-06 00:00:00.0)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - TV (1998-08-04 00:00:00.0)
Φαβορί και αουτσάιντερ (1997-07-03 00:00:00.0)
Το πρώτο χρυσό στην Ισπανία (1996-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ