Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριήμερο των Φεστιβάλ

Ο Νίκος Παπάζογλου και η γνωστή συντροφιά του "Λοξή Φάλαγγα", που γιορτάζουν την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του ιστορικού πλέον δίσκου "Η εκδίκηση της γυφτιάς", θα βρίσκονται, σήμερα, στο Κάστρο Αντιρρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης παρουσιάζει, την Κυριακή, στη Νίκαια της Λάρισας, τον "Χαρτοπαίκτη του Μ. Χουρμούζη, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα,σκηνικά - κοστούμια Αφροδίτης Κουτσουδάκη.Παίζουν οι: Αννέτα Πυλαρινού, Πάνος Σκουρολιάκος, Αρης Τσιούνης, Χρήστος Γεωργίου, κ.ά.
  • Ρεσιτάλ πιάνου της Λευκής Καρποδίνη φιλοξενεί σήμερα το Φεστιβάλ Σύμης,με έργα Μπετόβεν, Μπραμς, Σοπέν, Ραβέλ και Παπαϊωάννου. Αύριο ρεσιτάλ πιάνου θα δώσει η Χαρά Ιακωβίδου με έργα Σούμπερτ, Μπετόβεν και Κωνσταντινίδη. Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή, θα τραγουδήσουν ιταλικά κομμάτια οι Ενζο Μιλέο ντε Μπλαζέ και Μάριο Σολντάτο.Τη Δευτέρα κοντσέρτο για πιάνο και βιολί θα δώσουν οι Ειρήνη Γκοβάτσου και η Ολγα Ζέρβα με έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μπάρτοκ, Κωνσταντινίδη και Σεν - Σανς.
  • Τζαζ αυτοσχεδιασμούς με το συγκρότημα "Τζαζ Τρίο Μάρκου Αλεξίου" περιλαμβάνει σήμερα το πρόγραμμα του 20ού Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης.Την Κυριακή, το πολωνικό κουαρτέτο εγχόρδων "Σονόρις" θα δώσει την τρίτη του συναυλία, με σολίστ στο πιάνο την Αθηνά Καποδίστρια. Θα ερμηνεύσουν έργα Μπετόβεν, Σοστακόβιτς και Φρανκ.
  • "Αλλοτινά Παραμύθια", υπό τον ήχο παραδοσιακών ακουσμάτων, φιλοξενούν σήμερα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Ονειρο στο Κύμα" του Δήμου Σκιάθου. Την Κυριακή, ο καλλιτεχνικός οργανισμός "Ποιμενικός Αυλός" θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο "Ρήγας Βελενστινλής".
  • Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου "Η θυσία του Αβραάμ" παρουσιάζει, σήμερα, στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου Κρήτης, το Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου.Η σκηνοθεσία είναι του Ζήνωνα Ζαννέτου, σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Αλεξίου και μουσική του Χρήστου Λεοντή. Αύριο, στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων, στο κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκις" θα δώσουν συναυλία τα "Παλαιινά Σεφέρια".Την Κυριακή, στον ίδιο χώρο, η μέτζο - σοπράνο Μυρτώ Γεωργιάδου θα ερμηνεύσει βυζαντινούς ύμνους και έργα Μπαχ με τη συνοδεία πιάνου και όμποε. Τη Δευτέρα, στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" θα εμφανιστεί, το ρωσικό φολκλορικό συγκρότημα "Πιατνίσκι".
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Μακρυνίτσα '98",σήμερα στην αυλή της Παναγίας, η θεατρική ομάδα "Επί σκηνής" θα παρουσιάσει το έργο του Λόρκα "Περλιμπλίν και Μπελίσα". Αύριο, στον ίδιο χώρο, ο Ηλίας Ανδριόπουλος και η Μαρία Δημητριάδη θα δώσουν συναυλία με το έργο "Αργοναύτες".
  • Στα Χανιά, δίνουν σήμερα συναυλία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,ο Διονύσης Τσακνής και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
  • Μια αλλιώτικη μουσική παράσταση με τραγούδια του Διονύση Τσακνή,από το 1983 μέχρι σήμερα, υπό τον τίτλο "Βλέπω αντίκρυ το χρόνο",είναι η εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Παπάγου,τη Δευτέρα (9μμ), στο Δημοτικό Θέατρο. Ενας συνθέτης μονολογεί, απορεί, υποθέτει, λύνει γρίφους. Στο ρόλο του συνθέτη - αφηγητή, θα είναι ο ηθοποιός Γιώργος Νινιός.
  • Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Καλοκαίρι '98", σήμερα φιλοξενεί το λαϊκό συγκρότημα "Πολύμορφοι" και τον συνθέτη Δημήτρη Σκαμάγκα. Αύριο, η θεατρική εταιρία "Αιχμή" θα παρουσιάσει την τραγωδία του Σοφοκλή "Αντιγόνη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ