Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξανανθίζει η "Πέτρα"

Με τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη,ξεκινάει, στις 26 Αυγούστου,ο δεύτερος κύκλος του "Φεστιβάλ Πέτρας '98",που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, στο Θέατρο Πέτρας.Η Δήμητρα Γαλάνη θα ερμηνεύσει τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της, τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, μέχρι τα καλύτερα λαϊκά τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Ακη Πάνου και άλλων μεγάλων συνθετών, αλλά και τις πρόσφατες επιτυχίες της. Οι διαδρομές της "αγάπης" έχουν "συμμάχους" εξαίρετους μουσικούς και δύο νέους τραγουδιστές, την Κορίνα Βένη και τον Δημήτρη Υφαντή.

Ο αγαπημένος Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός της καρδιάς ο Νίκος Παπάζογλου και η γνωστή συντροφιά του "Λοξή Φάλαγγα" γιορτάζουν την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του ιστορικού πλέον δίσκου "Η εκδίκηση της γυφτιάς", στις 30 Αυγούστου.Το ρεπερτόριο της συναυλίας περιλαμβάνει, όπως είναι φυσικό, επιλογές από τα τραγούδια που οι ίδιοι συντελεστές και μια συνεχώς διευρυνόμενη παρέα στιχουργών και συνθετών που κινούνται στο ίδιο πνεύμα, δημιουργούν όλα αυτά τα χρόνια.

Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει, στις 2 Σεπτέμβρη,τους "Βατράχους" του Αριστοφάνη,σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου,με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Νίκο Μπουσδούκο, Δημήτρη Ιωακειμίδη,κ.ά. Το παλιό νταμάρι της Πετρούπολης φιλοξενεί, στις 5 Σεπτέμβρη,τα "Διάφανα Κρίνα" (Θάνος Ανεστόπουλος τραγούδι, Παντελής Ροδοστόγλου μπάσο, Κυριάκος Τσουκαλάς κιθάρα, Παναγιώτης Μπερλής όργανο, πιάνο, φωνητικά, Νίκος Μπάρδης κιθάρα, τρομπέτα, φωνητικά, Τάσος Μάχας τύμπανα).

Στις 7 Σεπτέμβρη,το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί τον Βαγγέλη Κορακάκη,ενώ στις 9 Σεπτέμβρη,ο εταιρικός θίασος του ΣΕΗ, "Βήματα",θα παρουσιάσει το έργο του Γιώργου Χασάπογλου "Διάλειμμα για διαφημίσεις",σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου,μουσική Γιάννη Ζουγανέλη,σκηνικά - κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου και χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού.Παίζουν: Νικολέτα Βλαβιανού, Ελένη Γερασιμίδου, Νίκος Γιάννακας, Αντώνης Ζαχαράτος, Ευτυχία Λιβανίου, Κώστας Μπάρας, Αντώνης Ξένος.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η καλοκαιρινή του παρέα θα τραγουδήσουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από συνεργασίες με σημαντικούς συνθέτες (Βαγγέλη Κορακάκη, Πέτρου Ταμπούρη, Λάκη Παπαδόπουλου, Παντελή Αμπαζή, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Νικολόπουλου κ.ά. στις 12 Σεπτέμβρη.Μαζί του η Νάντια Καραγιάννη και η Κατερίνα Ντίνου.

Στις 14 Σεπτέμβρη, το "Φεστιβάλ Πέτρας '98" φιλοξενεί το Χοροθέατρο "Ηρος Αγγελος" και η αυλαία κλείνει με την παράσταση "Μαρία η Πενταγιώτισσα" του Μποστ από τη Θεατρική Ομάδα "Παράβαση" του Δήμου Πετρούπολης. Η σκηνοθεσία είναι του Θεόδωρου Κυριακού,τα σκηνικά - κοστούμια της Αναστασίας Γιάννου,η μουσική του Αλέξανδρου Τσάμη και οι χορογραφίες της Σοφίας Καραγιάννη.Παίζουν: Νίκος Σαράκης, Ασπασία Δημέα, Θανάσης Βούρδας, Αννα Χρονοπούλου - Σαράκη, Γιάννης Ζωγράφος, Γιάννης Νάσης, Ανδρομάχη Μελισσάρη,κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ναυαγός Μοναχός» το νέο τραγούδι του Μ. Σεβίλογλου (2024-04-24 00:00:00.0)
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Βεάκειο (2016-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-09-16 00:00:00.0)
Με τραγούδια και ψυχή (2004-03-03 00:00:00.0)
Ζώντας το πάθος της δημιουργίας (2002-06-23 00:00:00.0)
"Τραγούδι" μνήμης στο Βύρωνα (1999-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ