Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η πρεμιέρα της επανάστασης

Μια εξαιρετική ταινία με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή απόψε στη 01.15 από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Πρόκειται για την εξωτική, αλλά και κατά κάποιον τρόπο πολιτική "Κουεμάντα" που αφηγείται την εξής ιστορία. Ο σερ Γουίλιαμ Γούκερ, ένας τυχοδιώκτης και μυστικός πράκτορας της βρετανικής κυβέρνησης, ταξιδεύει στη Νήσο Κουεμάντα, στις αρχές του 19ου αιώνα, για να δουλέψει, για να διαλύσει το μονοπώλιο της ζάχαρης, το οποίο ελέγχουν οι Πορτογάλοι. Στις φυτείες αυτές εργάζονται οι μαύροι σκλάβοι που δεν αντέχουν άλλο από τη σκληρή μεταχείριση, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να απαλλαγούν. Μπορούν άραγε; Ο ήρωάς μας έχει καταστρώσει ένα σατανικό σχέδιο κι αυτό είναι να εμφυσήσει στους εργάτες το πνεύμα της επανάστασης. Και το πετυχαίνει. Ενας μαύρος αντάρτης γίνεται η φυσιογνωμία της επανάστασης, γίνεται κυβερνήτης, αφού διώξει πρώτα τους Πορτογάλους με την καθοδήγηση του Γουίλιαμς και η Κουμεάντα τραβά το δρόμο της, ενώ ο Αγγλος επιστρέφει στην πατρίδα του. Δέκα χρόνια αργότερα νέες ταραχές ξεσπούν στο νησί και ο Γουίλιαμς πρέπει να επιστρέψει, αλλά τα σχέδιά του είναι τώρα εντελώς διαφορετικά. Δε θέλει να εμφυσήσει το πνεύμα της επανάστασης, αλλά έχει σκοπό να την καταστείλει...

Από την ΕΤ - 1 στις 21.50 "Γρήγορος σαν το θάνατο" του Ρόμπερτ Ντέι.

Ενα γουέστερν, όπως τόσα άλλα, μια ιστορία της Αγριας Δύσης, που εκτυλίσσεται στα 1876. Ενα ζευγάρι και ένα αγόρι ταξιδεύουν για να γίνουν κτηνοτρόφοι στο Γουέστ. Ενώ, όμως, διανυκτερεύουν σε μια εγκαταλειμμένη πόλη, μια ομάδα κακοποιών κλέβει τα άλογά τους. Ενας ξένος άνδρας, τους παρακινεί να μην καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα και να διεκδικήσουν το δίκιο τους και ας μην ανησυχούν, εκείνος θα τους προστατεύει... Με τον Σαμ Ελιοτ.

Από το MEGA στη 01.30 "Η πρεμιέρα" του Αρθουρ Χίλερ.

Πρόκειται για κωμωδία του 1982 με πρωταγωνιστές τους: Αλ Πατσίνο και Ντάιαν Κάνον. Ο Ιβαν Κραβολιάν, νέος θεατρικός συγγραφέας, ετοιμάζει το καινούριο του έργο, ενώ η γυναίκα του ετοιμάζεται να τον εγκαταλείψει, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Είναι μια γυναίκα με πλούσιο παρελθόν και έχει στο ενεργητικό της άλλους πέντε γάμους και πέντε παιδιά από κάθε γάμο. Οταν φεύγει από το σπίτι, παίρνει τα παιδιά της και τα αφήνει ένα ένα στα σπίτια των φυσικών πατεράδων τους. Ο καιρός προχωρά, ο συγγραφέας είναι λυπημένος, γιατί αυτά τα παιδιά τα έχει αγαπήσει λες και είναι δικά του. Η μέρα που θα γίνει η πρεμιέρα κοντοζυγώνει και δε νιώθει καμιά αδημονία ή χαρά, αντίθετα είναι θλιμμένος και απέραντα μόνος. Μα ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένει, η πόρτα αρχίζει να χτυπά και ένα ένα τα παιδιά ξαναγυρίζουν κοντά του γιατί πιστεύουν ότι εκείνος υπήρξε καλύτερος μαζί τους από τους φυσικούς τους γονείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποστολή στην Αρκτική (2009-08-11 00:00:00.0)
Για ένα νέο Απρίλη (2009-05-03 00:00:00.0)
Ανάμεικτα συναισθήματα (2007-12-28 00:00:00.0)
Ανταύγειες σε χρυσά μάτια (2007-11-11 00:00:00.0)
Είμαι με την Πορτογαλία... (2000-06-28 00:00:00.0)
Ο σπόρος της επανάστασης (1999-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ