Σάββατο 22 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Παραβιάζουν κάθε έννοια Δικαίου

Την καταδίκη των ΗΠΑ ζητά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ

Την καταδίκη των ΗΠΑ ζητά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης για τους στυγνούς, εγκληματικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε εναντίον στόχων στο Σουδάν και το Αφγανιστάν. Οι βομβαρδισμοί αυτοί, που παραβιάζουν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, επιβεβαιώνουν την προσπάθεια των ΗΠΑ, να επιβάλουν και με τα όπλα, την κυριαρχία τους σε παγκόσμια κλίμακα και πολλαπλασιάζουν τις ανησυχίες για το ρόλο που καλούνται να παίξουν οι πολυεθνικές στρατιωτικές δυνάμεις άμεσης επέμβασης που δημιουργούνται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ δε θεωρούν πλέον αναγκαία ούτε την τυπική κάλυψη του ΟΗΕ, ούτε τη συμμετοχή άλλων δυνάμεων, για να προχωρήσουν ανενδοίαστα σε στρατιωτικές επεμβάσεις, αδιαφορώντας για τη διεθνή νομιμότητα, τονίζει στην Ερώτηση του προς το Συμβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Βασίλης Εφραιμίδης καλεί το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την καταδίκη των ΗΠΑ από τον ΟΗΕ και τα άλλα διεθνή Φόρουμ και να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων που θα αποκλείουν την εμπλοκή και τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων των κρατών μελών σε τέτοιου είδους δολοφονικές ενέργειες και γκαγκστερικές επιδρομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ