Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα μυστικά...

Για την ιδιόμορφη και περίεργη - τουλάχιστον - προσωπικότητα του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχουμε γράψει και ξαναγράφουμε και σήμερα, σε άλλες στήλες. Και να φανταστείτε ότι τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί γι' αυτόν, τον πρώην συνεργάτη της ΣΙΑ και νυν "τρομοκράτη" - ισλαμιστή είναι ελάχιστα. Οι ιστορικοί του μέλλοντος σίγουρα θα ανακαλύψουν πολύ περισσότερα.

Αναφερόμαστε στους ιστορικούς του μέλλοντος, όχι μόνο για ευνόητους λόγους, αλλά και γιατί τις μέρες αυτές - σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία - έρχονται στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία, σχετικά με το θάνατο του Νταγκ Χαμαρσκγιόλντ, γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, το 1961. Για όσους έχουν αδύνατη μνήμη ή είναι νεότεροι θυμίζουμε ότι ο Νταγκ Χαμαρσκγιόλντ σκοτώθηκε, όταν κατέπεσε το αεροπλάνο που τον μετέφερε στη Ζάμπια, στα πλαίσια μιας ειρηνευτικής αποστολής του. Τότε και μέχρι σήμερα η πτώση του αεροσκάφους θεωρούνταν ένα τραγικό δυστύχημα. Τώρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο αιδεσιμότατος Ντέσμοντ Τούτου, πρόεδρος της Επιτροπής Συμφιλίωσης στη Νότια Αφρική, που μελετά τα εγκλήματα του απαρτχάιντ, η πτώση του αεροπλάνου δεν οφειλόταν σε δυστύχημα, αλλά σε δολοφονική ενέργεια, στην οποία ενέχονταν οι μυστικές υπηρεσίες της ρατσιστικής τότε Νοτιοαφρικανικής Ενωσης, των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας. Κάπως έτσι θα βγουν κάποτε στη φόρα και τα "μυστικά" του Μπιν Λάντεν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ