Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Ζωντανοί μύθοι στην Ολυμπία

Η μεγαλύτερη συνάντηση Ολυμπιονικών όλων των εποχών θα πραγματοποιηθεί 20 - 23 Σεπτέμβρη στην αρχαία Ολυμπία. Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ολυμπιονικών, που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ελλήνων Ολυμπιονικών, αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 130 Ολυμπιονίκες από όλο τον κόσμο. "Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να αποδείξουμε ότι οι Ολυμπιονίκες έχουν μόνο μια πατρίδα, την Ελλάδα" επισήμανε το "χρυσό κορίτσι" του ελληνικού αθλητισμού και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, Βούλα Πατουλίδου. "Πρόθεσή μας είναι να γίνεται αυτή η μάζωξη των Ολυμπιονικών απ' όλο τον κόσμο κάθε δύο χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία. Το 1ο Διεθνές Συνέδριο είναι το πρώτο βήμα προς την Πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2004".

Στη συνάντηση της Αρχαίας Ολυμπίας θα παραβρεθούν Ολυμπιονίκες που πήραν μέρος από την Ολυμπιάδα της Μελβούρνης το 1956 μέχρι και την τελευταία Ολυμπιάδα στην Ατλάντα. Ανάμεσά τους φιγουράρουν από τον στίβο ο Β. Μπορζόφ, ο Β. Μπρούμελ, η Γ. Μπάλας, ο Β. Σανέεφ, ο Γ. Σέντιχ, η Ιρ. Σεβίνσκα, η Τ. Πρες, ο Ρ. Μπόστον, η Στ. Κονσταντίνοβα, η Ουλρ. Μάιφαρτ, η Ρ. Μότα, ο Γ. Βζόλα, από την κολύμβηση η Ντ. Φρέιζερ, η Σ. Γκουλντ, από την πάλη ο Α. Καρέλιν, ο Μ. Μαμιασβίλι, ο Β. Μάχα, ο Α. Φαντζάεφ, από την άρση βαρών ο Β. Αλεξέεφ, ο Ν. Σουλεϊμάνογλου, ο Αλ. Κούρλοβιτς, από την πυγμαχία ο Τ. Στίβενσον, από την ξιφασκία ο Ούγγρος Παλ Σμιτ (αντιπρόεδρος της ΔΟΕ), από την ιστιοπλοϊα ο Μπρ. Κένταλ, από τη γυμναστική η Λ. Τουρίσεβα, ο Σ. Κάτο, ο Ν. Αντριάνοφ από το πόλο ο Ιγκ. Μιλάνοβιτς.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα του αθλητισμού και ανάμεσα στους ομιλητές θα υπάρχουν κορυφαίοι επιστήμονες.

Μετά το τέλος των εργασιών οι σύνεδροι θα πραγματοποιήσουν τριήμερη περιοδεία στην Καλαμάτα προσκαλεσμένοι του Δήμου Καλαμάτας.

Στο μεταξύ αντικαταστατική χαρακτήρισε η Νίκη Μπακογιάννη την αποπομπή της από τη θέση του προέδρου του ΣΕΟ και την εκλογή του Τ. Μπουντούρη στη θέση της. Η Νίκη Μπακογιάννη δήλωσε ότι θα επιμείνει με νομικά μέσα στην αποκατάσταση της τάξης στον ΣΕΟ. Η αργυρή Ολυμπιονίκης της Ατλάντα είχε παραιτηθεί, αλλά ανακάλεσε στη συνέχεια την παραίτησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ