Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ (Α)ΤΑΞΙΑ
Πομφόλυγες της ίδιας πολιτικής

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Στο τεύχος Ιουνίου - Ιουλίου του Δελτίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, υπαγορεύεται για άλλη μια φορά και χωρίς περιστροφές στην κυβέρνηση, η ανάγκη να προχωρήσει απαρέγκλιτα στην ασφυκτική περιοριστική πολιτική. Αναφέρεται, λοιπόν, "ότι η διαφαινόμενη προσέγγιση (;) του στόχου της ένταξης (ΟΝΕ), δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσει εφησυχασμό, ή χαλάρωση των προσπαθειών, γιατί υπόκειται ακόμη σε μεγάλο βαθμό ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ (δική μας η υπογράμμιση).

Τα ίδια πράγματα είπε ο πρωθυπουργός και μέσα από το Λεύκωμα της Εκθεσης Θεσσαλονίκης και κατά την εθιμική ομιλία του εκεί: "Δεν είχαμε την πολυτέλεια, είπε, να κάνουμε καμιά υποχώρηση στην οικονομική μας πολιτική". Αμετακίνητος στόχος η ΟΝΕ και όσα συνεπάγεται αυτή η πορεία. Οσα σκληρά μέτρα εφαρμόζονται και όσα, σκληρότερα, θα ακολουθήσουν δίνοντας από κοινού με τον κ. Ζοσπέν το περιεχόμενο του... "ανθρωπιστικού" καπιταλισμού. Αμήχανη η ΝΔ μπροστά σ' αυτή την "υποκλοπή" του δικού της προγράμματος (!), καταγγέλλει τον κ. Σημίτη ως "πρωθυπουργό των χαμένων ευκαιριών και της διάψευσης των ελπίδων", υποσχόμενη ακόμη σκληρότερα μέτρα στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης των πάντων και συμμόρφωση προς τις επιταγές των Βρυξελλών.

Κ}ατεβαίνοντας "στου κακού τη σκάλα", τα δυο μεγάλα κόμματα διασταυρώνουν και εκεί, στα πλαίσια της Εκθεσης Θεσσαλονίκης, τα ξίφη τους επ' ανύπαρκτων μεταξύ τους διαφορών και υπαρκτών επιδιώξεων, όπως η προώθηση των υποψηφίων τους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οι οποίοι υποψήφιοι, αντί για τις επαναλαμβανόμενες μονότονα δηλώσεις "υπερκομματικότητας", θα πρέπει να πουν καθαρά στους δημότες τους πώς βλέπουν και αντιμετωπίζουν την εφαρμοζόμενη στείρα οικονομική και κοινωνική πολιτική.

Είναι κρίμα, ότι η Εκθεση Θεσσαλονίκης, ένας θεσμός εμπορικής άμιλλας, εμπλέκεται κάθε χρόνο σ' αυτές τις ασκήσεις εξαγγελιών χωρίς νόημα, υποσχέσεων που μένουν "έπεα πτερόεντα" και έργων που αειφόρως εγκαινιάζονται, παραπέμποντας τα πραγματικά τους εγκαίνια στο αόριστο μέλλον.

Ατυχία (του), που η αποτυχία του διαγωνισμού της Ιονικής ανέτρεψε το διθυραμβικό χαρακτήρα της πρωθυπουργικής ομιλίας και το περιεχόμενο της ολοσέλιδης διαφημιστικής έπαρσης που χρηματοδότησαν η INTRAKOM και τα καζίνα, ότι "το πρώτο βιολί της οικονομικής μας πολιτικής (ο κ. Σημίτης) σολάρει (sic) αποκλειστικά στην 63η ΔΕΘ". Γιατί, άλλα βιολιά παίζουν στην πραγματικότητα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ η πάλη και η ρήξη με τα μονοπώλια (2003-06-05 00:00:00.0)
Καταιγίδες ιδιωτικοποιήσεων - αστραπόβροντα αντίστασης (2001-08-30 00:00:00.0)
Επιμένουν στην εφαρμογή των αντιλαϊκών «διαρθρωτικών αλλαγών» (2000-05-04 00:00:00.0)
Σήμερα η εισήγηση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ (2000-05-03 00:00:00.0)
Εγκαίνια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής (1998-08-30 00:00:00.0)
Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό για νέα φοροεισπρακτικά μέτρα (1997-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ