Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Καταιγίδες ιδιωτικοποιήσεων - αστραπόβροντα αντίστασης

Τι θα πει λοιπόν ο κ. Σημίτης στη Θεσσαλονίκη που δεν το γνωρίζουμε; Τίποτα απολύτως, στην ουσία, καθώς, εφαρμόζοντας τη συνταγή της παραπλανητικής επικοινωνιακής πολιτικής, που ανασύρεται για να αποκρύψει τα όσα αρνητικά καταγράφονται και εντείνονται, προϊδεάζουν, μέρες τώρα, για τα ψίχουλα και τα σκύβαλα παρηγορητικής ελεημοσύνης που σκέπτονται να δώσουν, σε υποδιαστολές του ευρώ της «νομισματικής ολοκλήρωσης». Αφήνοντας, βέβαια, αδιατάρακτη την ασύδοτη «αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική. Γιατί, όπως διακηρύσσει, ο αμετακίνητος επί της Εθνικής Οικονομίας υπουργός, «θα χάσουμε όσα μέχρι τώρα εξασφαλίσαμε με σκληρές θυσίες».

Ειλικρινείς είναι οι άνθρωποι, γιατί πραγματικά εξασφάλισαν για τους «υπηκόους» τους, φτώχεια, ανεργία, πάγωμα και καθήλωση της αγοράς, το δουλεμπόριο των απασχολήσιμων, την επέλαση κατά των κοινωνικών κατακτήσεων, την εξωτερική πολιτική των «διευκολύνσεων», την επέκταση των μέτρων καταστολής.

Και τόσο βιάζονται να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, ώστε ο Παρθενώνας που γλίτωσε από τόσες ιστορικές επιδρομές να κινδυνεύει από προσφορές ευκαιρίας στρατηγικών επενδυτών!.. Τι θα πει λοιπόν ο κ. Σημίτης στη Θεσσαλονίκη; Μα πριν απ' αυτόν και εκφράζοντας επιθυμητές κατευθύνσεις, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, αναφέρει στο κύριο άρθρο του Δελτίου του (τεύχος 597):

«... ενώ όμως τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας παραμένουν θετικά, (σ.σ. για ποιους και πόσους άραγε;), το κλίμα παρουσιάζει σημαντική χειροτέρευση, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει, τελικώς αρνητικά και την πραγματική οικονομία.

Αυτό το ενδεχόμενο -τονίζει το άρθρο του Δελτίου του ΣΕΒ- πρέπει να το αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, που θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα, τα οποία είναι θετικά. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πράξεις, με συγκεκριμένα έργα που θα καταδεικνύουν πειστικά ότι η χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής, που όντως υπήρξε μετά την ένταξη στην ΟΝΕ ανήκει στο παρελθόν και τώρα μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο...».

Το «αντιμάμαλο» στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, «για μια νέα περίοδο», που λέει και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών, με συνακόλουθα τις φθινοπωρινές καταιγίδες των ιδιωτικοποιήσεων και τ' αστραπόβροντα των λαϊκών κινητοποιήσεων αντίστασης.


του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ