Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του αντιΝΑΤΟικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή έξω από Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο. Σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας γίνονται εξορμήσεις ενημέρωσης σε εργασιακούς χώρους, συνοικίες και χωριά. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις και φορείς της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Εκεί θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλίας και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους του Τυρνάβου και η κεντρική ομιλία από εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής. Για τη μεταφορά των διαδηλωτών θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Λαού, στη Λάρισα, στις 6 το απόγευμα. Με ανάλογο τρόπο θα γίνει και η μεταφορά των διαδηλωτών από τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου απευθύνοντας στους Θεσσαλούς κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, τ ' άλλα λαϊκά στρώματα, η νεολαία πρέπει να δώσουν το φιλειρηνικό, αγωνιστικό «παρών», για να εκφραστεί η αντίθεση του λαού ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη δράση του στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να γίνει η Ελλάδα παράγοντας ειρήνης στην περιοχή και όχι στήριγμα και προγεφύρωμα της εγκληματικής δράσης του ΝΑΤΟ κατά των γειτονικών λαών. Και τονίζει ότι έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή του λαού στην εκδήλωση και η σταθερή δράση του κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απηύθυναν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας στο λαό του νομού σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η ανάγκη έντασης της αντιιμπεριαλιστικής δράσης προβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ανακοίνωσαν, επίσης, ότι τα πούλμαν για τη μεταφορά των διαδηλωτών από την Καρδίτσα στον Τύρναβο θα ξεκινήσουν στις 5.15 μ.μ. από την «Πέτρινη Τράπεζα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ