Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Σχετική απόφαση ανακοίνωσε το ΔΣ των εργαζομένων στην ΑΓΝΟ

Παράσταση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας τις μέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ θα πραγματοποιήσουν μετά τους εργαζόμενους της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ. Οπως τονίζεται σε χτεσινή ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης, το κοινό συμφέρον απαιτεί σ' αυτή τη διαμαρτυρία τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, των κτηνοτρόφων, των οικογενειών τους, αλλά και κάθε πολίτη που επιμένει να αντιστέκεται στη λογική της νέας οικονομικής τάξης πραγμάτων, που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει σε βάρος των δικαιωμάτων, της διατροφής και της υγείας του εργαζόμενου λαού.

Το ΔΣ του Σωματείου, μετά από συνεδρίασή του, όπου συζήτησε την πορεία των πραγμάτων στην ΑΓΝΟ, κατέληξε για άλλη μια φορά στο συμπέρασμα ότι αυτοί που χειρίζονται την τύχη της επιχείρησης και της κτηνοτροφίας στη Β. Ελλάδα επισπεύδουν με ενέργειές τους, αλλά και με την απραξία τους, την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΑΓΝΟ σε βάρος της ίδιας της δουλιάς και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο βωμό της εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων. «Κι αυτή τη φορά, τονίζεται στην ανακοίνωση, το παιχνίδι είναι σικέ. Μέσα από την υποτιθέμενη εξυγίανση που επιχειρείται, με το αζημίωτο φυσικά, ράβουν το σάβανο της ΑΓΝΟ, αδιαφορώντας για τις 500 οικογένειες εργαζομένων και για την τύχη εκατοντάδων κτηνοτρόφων».

«Η υπομονή όλων μας έχει εξαντληθεί, τώρα φαίνεται καθαρά και από τους πιο καλοπροαίρετους ότι οι προθέσεις τους είναι άλλες και δεν έχουν καμία σχέση με τις εξαγγελίες περί ανάπτυξης, οργάνωσης, βιωσιμότητας. Καλούμαστε όλοι, όπως και στο παρελθόν, αυτή την κρίσιμη στιγμή αποφασιστικά και ενωμένα να δώσουμε την απάντησή μας, που δεν μπορεί να είναι άλλο τίποτε από τον αγώνα μας ενάντια στους σημερινούς "κρατούντες". Μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη κοροϊδία και για να απαιτήσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους είναι η περίοδος των εγκαινίων της ΔΕΘ, όπου για πολλοστή φορά θα περισσέψουν τα "θα".. από τα κυβερνητικά επιτελεία», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ