Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... μπουλούκια

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΤΑΞΕΙ, να δεχτούμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είναι παράνομος. Να δεχτούμε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός είναι άτεγκτος. Να δεχτούμε, ακόμη, ότι ο Καραμανλής είναι πολύ θρήσκος και ο Μητσοτάκης είναι πολύ διαλλακτικός. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι μαζί αυτές τις μέρες αποτελούν ένα αστείο μπουλούκι!

Δηλαδή, για πόσο καιρό σκέφτονται ακόμα να μας απασχολούν με αυτή την ιστορία; `Η, για να το θέσουμε αλλιώς, πόσο καιρό ακόμα χρειάζονται για να κάνουν όσα θέλουν να κάνουν με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα, τη ΝΑΤΟική επέμβαση στα Σκόπια και όλα τα συναφή;

Μπορεί σε κάποιους να αρέσει να φαίνονται στην κοινή γνώμη ως ...μαχητές ενάντια στη θεοκρατία, όπως π.χ. στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΝ, όμως κάποτε αυτή η παράσταση πρέπει να τελειώσει. Γιατί και οι ...άλλες υποθέσεις προχωράνε και οι «μαχητές» εκτίθενται.

Οσο για το τι μπορεί να περιμένει κανείς απ' αυτές τις αντιπαραθέσεις, καλύτερα να μην το σκέφτεστε. Οταν στη θεοκρατία αντιπαρατάσσεται η Ευρώπη της Συνθήκης Σένγκεν και του «εκσυγχρονιστικού» μεσαίωνα, μόνο για πρόοδο δεν μπορούμε να μιλάμε.

ΣΙΓΑ ΠΟΥ δε θα έλεγε ναι στην αποστολή στρατιωτών στην ΠΓΔΜ η Γερμανική Βουλή! Οπου βλέπουνε μοιρασιά αυτοί, μπορούν να μείνουν απέξω; Αδύνατον. Εδώ ...οι τελευταίοι του ΝΑΤΟ, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση, κι έχουν αξιώσεις, να μην έχουν οι Γερμανοί; Βεβαίως, εμείς εδώ μάλλον πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα μια και όταν ...οι λύκοι μαζεύονται, ως γνωστόν κινδυνεύει η περιοχή της λυκοσύναξης.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ χρόνια πήρε τα πάνω της η ...μεταγραφολογία στα ΜΜΕ, μετά την αποχώρηση του Νίκου Ευαγγελάτου από τον «Σκάι». Οσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο λοιπόν θυμίζει ...ποδόσφαιρο αυτή η ιστορία.

Μόνο συλλόγους φανατικών δεν έχει φτιάξει το κάθε κανάλι, αλλά πού θα πάει θα το δούμε κι αυτό καθώς έρχεται ολοένα και πιο γρήγορα η συνδρομητική τηλεόραση. Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ