Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓ ΠΑΣΟΚ
Αποφάσισαν ομόφωνα για τις «θέσεις» του συνεδρίου

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, που κράτησε έως αργά χτες τη νύχτα, το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ομόφωνα τις πολιτικές θέσεις που θα εισηγηθεί στην ΚΕ του κόμματος, ενόψει της συνεδρίασης που θα γίνει αύριο και μεθαύριο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του επικείμενου συνεδρίου τον Οκτώβρη.

Οπως προκύπτει ανάγλυφα από τις δηλώσεις, στις οποίες προέβη μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Κ. Σημίτης, καμία αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής δεν πρέπει να αναμένεται μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι αποφάσεις, που θα ληφθούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δε συνιστούν κυβερνητικό πρόγραμμα... Ακόμα πιο κατηγορηματικός ήταν όταν στις χτεσινοβραδινές δηλώσεις του σημείωσε ότι «οφείλουμε να συνεχίσουμε με συνέπεια την πολιτική μας».

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σημίτης, σχετικά με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι στη χτεσινή συνεδρίαση «διευκρινίστηκε η δομή με την οποία θα παρουσιαστούν» στο κείμενο-εισήγηση, που ανέλαβε να συντάξει ο Κ. Σκανδαλίδης. Συμπλήρωσε ότι για τις θέσεις υπήρξε «απόλυτη συμφωνία. Οι ρυθμίσεις - συνέχισε - εκφράζουν την κοινή πεποίθησή μας για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει το Κίνημα». Το συνέδριο, κατά τον πρωθυπουργό, θα είναι «απαρχή μιας νέας πολιτικής περιόδου» για το ΠΑΣΟΚ, που όμως θα καθοριστεί από το γεγονός, όπως τόνισε, ότι «οφείλουμε να ακολουθήσουμε με συνέπεια την πολιτική μας και να διαγράψουμε νέες πολιτικές και νέες αντιμετωπίσεις. Προωθούμε αλλαγές, αλλά διαφυλάσσουμε και προωθούμε ό,τι έχουμε κατακτήσει», υπογράμμισε... Οι θέσεις στις οποίες ομοφώνησε χτες το ΕΓ «δηλώνουν τις κατευθύνσεις μας» και «δε συνιστούν κυβερνητικό πρόγραμμα», κατέληξε.

Το δεύτερο θέμα της χτεσινής συνεδρίασης ήταν η αλλαγή του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση που λήφθηκε ήταν ότι τελικά το καταστατικό δε θα αλλάξει σε αυτό το συνέδριο, αλλά ότι το 2002 θα οργανωθεί οργανωτική συνδιάσκεψη με το συγκεκριμένο θέμα και οι όποιες αποφάσεις λάβει για το καταστατικό θα επικυρωθούν στο επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Η εξέλιξη αυτή δικαιολογήθηκε από τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «επίκεντρο του συνεδρίου πρέπει να είναι οι θέσεις και το πολιτικό μας στίγμα», ενώ το καταστατικό το χαρακτήρισε «θέμα σημαντικό, αλλά όχι το πρωτεύον, που απαιτεί μια διεξοδικότερη συζήτηση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ