Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ο θεσμός της ΔΕΘ»

Γρηγοριάδης Κώστας

Και να θέλουμε δε μας αφήνουν να ξεχάσουμε. Ηταν τότε κυβέρνηση η ΝΔ. Και έδινε τα λεωφορεία της ΕΑΣ στους περίφημους «νοικοκυραίους». Και ξεκίνησε ένα τεράστιο «κομβόι» λεωφορείων με χιλιάδες διαδηλωτές να πάει στη Θεσσαλονίκη, να διαμαρτυρηθεί έξω από τη ΔΕΘ για το ξεπούλημα. Εφτασαν μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Λουδία. Χιλιάδες οι διαδηλωτές, χιλιάδες και οι ένοπλοι ΜΑΤατζήδες, που τους περίμεναν και από τις δυο όχθες του ποταμού. Οποιος το 'ζησε δεν μπορεί να ξεχάσει την πολεμική ατμόσφαιρα. Ηταν ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής που δήλωσε θρασύτατα στον τότε βουλευτή και νυν ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα και τους διαδηλωτές, ότι από το Λουδία και μέσα δεν ισχύει το Σύνταγμα της Αθήνας! Ηταν ο ίδιος που είχε εκδώσει διαταγή που καλούσε τις αστυνομικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές «ως εισβολείς»! Ετσι ακριβώς διέταξε κι αυτό ακριβώς έπραξαν. Το πρόσχημα για όλα αυτά ήταν ένα: Να μη διαταραχτεί ο θεσμός της ΔΕΘ.

Δεν πέρασαν ούτε δέκα χρόνια, που θα 'λεγε κι ο Μητσοτάκης, κι αυτό ακριβώς το πρόσχημα της ΝΔ χρησιμοποιούν σήμερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Να μη γίνουν διαδηλώσεις για να μη διαταραχτεί ο θεσμός της ΔΕΘ.

Και τότε και σήμερα εχθρός ήταν ο διαδηλωτής λαός. Σε μια πόλη που κάθε είδους ΝΑΤΟικοί μισθοφόροι βαλκανικοί «επενδυτές» αλωνίζουν ανεμπόδιστα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ