Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα το στερνό «αντίο» στον Κώστα Μυλωνά

Ο Κώστας Μυλωνάς
Ο Κώστας Μυλωνάς
Το στερνό «αντίο» στο στέλεχος του ΚΚΕ, Κώστα Μυλωνά, ετοιμάζεται να πει σήμερα ο λαός της Αχαΐας, στις 5 μ.μ. στον Αγιο Ανδρέα.

Ο πόνος και η θλίψη που σκόρπισε με τον πρόωρο χαμό του ο Κώστας Μυλωνάς είναι μεγάλος, καθώς, με την είδηση του θανάτου του, συγκλονίστηκε ολόκληρη η περιοχή της Αχαΐας.

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τη θλίψη των κομμουνιστών της περιοχής, των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ για τον πρόωρο και απροσδόκητο θάνατο του εκλεκτού συντρόφου μας, στελέχους του ΚΚΕ και Νομαρχιακού Συμβούλου, Κώστα Μυλωνά και σημειώνει:

«Ο σ. Κώστας Μυλωνάς, αφήνει στο Κόμμα μας δυσαναπλήρωτο κενό. Για τους εργαζόμενους και το λαό της Αχαΐας, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ένας ασυμβίβαστος λαϊκός αγωνιστής.

Ο σ. Κώστας Μυλωνάς ήταν πάντα κοντά στο Κόμμα και το λαό. Είχε θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία των συμφερόντων της εργατικής τάξης και γι' αυτό εντάχθηκε στο ΚΚΕ.

Ο σ. Κώστας Μυλωνάς ήταν παράδειγμα κομμουνιστή για το ήθος, τη σεμνότητα, την αγάπη του στο λαό και την εργατική τάξη που με πάθος υπηρετούσε. Αν και είχε άπειρες «ευκαιρίες» και «προτάσεις» ποτέ του δε συμβιβάστηκε, δε διάλεξε το δρόμο του ατομικού βολέματος. Εθεσε στην υπηρεσία του Κόμματός του την επιστημονική του κατάρτιση, τις επαγγελματικές του δυνατότητες, το κύρος της προσωπικότητάς τους.

Στάθηκε ασυμβίβαστος εχθρός της εκμετάλλευσης, αλλά και της διαφθοράς που απλόχερα του προσέφερε το ίδιο το σύστημα.

Ο σ. Κώστας Μυλωνάς μπορούσε να αντικρίζει τον καθένα στα μάτια γι' αυτό και ποτέ δε φοβήθηκε την πολιτικοϊδεολογική αντιπαράθεση με τον αντίπαλο, μιας και στον σ. Κώστα, δε θα έβρισκε ψεγάδι για να τον κηλιδώσει.

Για το κόμμα μας ήταν τιμή που στις γραμμές του είχε τον σ. Κώστα Μυλωνά, όπως και για τον ίδιο ήταν τιμή να υπηρετεί την εργατική τάξη και το κόμμα της.

Στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες της Αχαΐας, στα μέλη της ΚΝΕ θα κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τη μνήμη μας.

Μια μόνο υπόσχεση δίνουμε! Το δρόμο που διάλεξε, εμείς θα συνεχίσουμε! Θα κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο του ΚΚΕ, των οραμάτων και προσδοκιών του λαού μας. Στο δρόμο του λαϊκού μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία και το σοσιαλισμό θα βρουν τη δικαίωσή τους τα οράματα για τα οποία πάλεψε ο σ. Κώστας Μυλωνάς».

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Αχαΐας, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον απροσδόκητο θάνατο του Κ. Μυλωνά και σημειώνει: «Μπροστάρης σε όλες τις μάχες, μικρές και μεγάλες, με οδηγό τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του νομού μας, με αποφασιστικότητα και πνεύμα αυτοθυσίας εκπροσωπούσε επάξια τη ΝΑΣ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας».

Επίσης το ΔΣ του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, του οποίου ο Κ. Μυλωνάς ήταν μέλος, σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για τον πρόωρο χαμό του αξέχαστου αγωνιστή και συναδέλφου Κ. Μυλωνά.

Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε και η Νομαρχία Αχαΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ