Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΑΛΛΗΣ
"Μετά πάθους" υπέρ της κυβέρνησης

Στο πλευρό της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμφανίστηκαν, μετά τον Κ. Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος, και ο Γ. Ράλλης με δηλώσεις που έκαναν το Σαββατοκύριακο.

Λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Κ. Στεφανόπουλος, από τη Φλώρινα, χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τάχθηκε υπέρ της άσκησης μιας περιοριστικής πολιτικής, ζήτησε από το λαό "να κουραστεί περισσότερο" (!) και από τα κόμματα να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική, στο όνομα της ένταξης στην ΟΝΕ. Σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο, είπε, χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια στην εκτέλεση του προγράμματός μας, εμμονή στην επιδίωξή μας για να αντιμετωπίσουμε τις προϋποθέσεις που και εμείς έχουμε αποδεχτεί για να ενταχθούμε ολοκληρωτικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παίρνοντας μέρος και στη Νομισματική Ενωση. Χρειάζεται, κατέληξε, μια συνολική προσπάθεια, ενώ δεν παρέλειψε να υποδείξει την "αρχαία λύση", να εργαστούμε περισσότερο ως λαός - να κουραστούμε περισσότερο, όπως χαρακτηριστικά είπε - για να σταματήσει η φθορά του πληθωρισμού!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ. Ράλλης, ο οποίος επιπλέον επέκρινε την ηγεσία της ΝΔ για την αντιπολιτευτική τακτική της. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι "για να ξεπεράσουμε την κρίση αυτή χωρίς ζημιές, για να μπορέσουμε να μπούμε στην ΟΝΕ, χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια, εθνική προσπάθεια, την οποία θα πρέπει να υποβοηθήσει και η αντιπολίτευση". Αναφερόμενος στην πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ εξέφρασε την ανακούφισή του γιατί ο Κ. Σημίτης "ευτυχώς δεν ακολούθησε τη γραμμή της ωραιολογίας" (!), συμπληρώνοντας ότι αυτό θα έπρεπε να εκτιμηθεί. Ταυτόχρονα, άσκησε κριτική στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ότι "η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ