Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"DELICATESSEN 17"
Αιφνιδιαστικά 53 απολύσεις!

Παράνομη χαρακτηρίζει την ενέργεια της επιχείρησης και το υπουργείο Εργασίας, αλλά παραπέμπει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους

Πενήντα τρεις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις πραγματοποίησε χτες η επιχείρηση "Delicatessen 17",του ομίλου Μανιά, εντελώς αιφνιδιαστικά, αφού την προηγούμενη μέρα είχε δεσμευτεί στο υπουργείο Εργασίας ότι δε θα προβεί σε καμία ενέργεια που να αφορά τους εργαζόμενους, χωρίς προηγούμενα να τους ενημερώσει και να συζητήσει μαζί τους! Οι απολύσεις συνόδευσαν την απόφαση της εταιρίας να κλείσει το τμήμα εμπορίας και διακίνησης, το οποίο αναθέτει στην εταιρία "Παπουτσάνης".

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τις αποζημιώσεις τους και χτες το πρωί συγκεντρώθηκαν στην επιχείρηση και αποφάσισαν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα. Μαζί με τον Τ. Γόντικα,μέλος της διοίκησης της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, επισκέφτηκαν την Επιθεώρηση Εργασίας η οποία όρισε τριμερή συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα, αλλά και το υπουργείο Εργασίας, το οποίο χαρακτήρισε μεν παράνομες τις απολύσεις, αλλά τους παρέπεμψε να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια!

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν χτες ότι η επιχείρηση έκανε προσπάθεια να τους διασπάσει, υποσχόμενη σε κάποιους ότι θα τους εξασφαλίσει εργασία. Εξάλλου, το ίδιο, αν και με πιο κομψό τρόπο, είπε και στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, όπου δήλωσε ότι κάποιοι θα επαναπροσληφθούν, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα απολυθούν και θα αποζημιωθούν πρώτα!

Και σαν να μην έφταναν όλα τ' άλλα, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν από μια ματιά που έριξαν στα έγγραφα των αποζημιώσεων ότι αυτές είναι μειωμένες σε σχέση με τα ποσά που δικαιούνται, με βάση την ειδικότητα και την προϋπηρεσία τους. Ανάμεσα στους διπλά ζημιωμένους, αφού έχασε και τη δουλιά αλλά και μεγάλο μέρος της αποζημίωσης, είναι και ο Αλέξης Κονταξάκης,που αποζημιώθηκε ως εργάτης και όχι ως υπάλληλος, αν και η δουλιά του ήταν αυτή του πωλητή. Μάλιστα, σε επίσημα έγγραφα της επιχείρησης αναγράφεται ως ειδικότητά του αυτή του υπαλλήλου.

"Εχεις προγραμματίσει τη ζωή σου ποντάροντας στη δουλιά και ξαφνικά σε ένα πρωί τα χάνεις όλα και βρίσκεσαι στον "αέρα"", μας είπε η Ελένη Δήμα,που εργάζεται πέντε χρόνια στην επιχείρηση. Συνεχίζοντας τονίζει: "Θύμωσα από τον τρόπο που έγιναν όλα, αιφνιδιαστικά. Χωρίς να μας πουν μια κουβέντα. Μάλιστα, όταν πήγα και ρώτησα τους υπεύθυνους στην επιχείρηση για το τι συμβαίνει με τη δική μου περίπτωση, αφού είχα ακούσει ότι οι εργαζόμενοι που αποκτούν παιδί δικαιούνται κάποια πράγματα παραπάνω, μου είπαν σε πολύ αυστηρό τρόπο ότι δε δικαιούμαι τίποτα, σαν να μου έλεγαν να τους αδειάσω τη γωνιά"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ