Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κριτική στην τακτική του συμβιβασμού

Τη σιωπή των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων μπροστά στην έξαρση της κυβερνητικής επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, καταγγέλλει η παράταξη

Εντονη κριτική στη σιωπή των παρατάξεων που απαρτίζουν τη διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, ασκεί η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, μπροστά στην ένταση της επίθεσης της κυβερνητικής πολιτικής προς τους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "ενώ η κυβέρνηση καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις κατακτημένα με αγώνα και αίμα, ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία, παραδίδει την παιδεία, υγεία, πρόνοια στο αδηφάγο μεγάλο κεφάλαιο, απειλεί με τα μίνι και τα μάξι ασφαλιστικά νομοσχέδια με πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος" κι ενώ χτυπιέται η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και η κυβέρνηση πέρασε τον αντεργατικό νόμο για την κατάργηση του 8ωρου, "βλέπουμε με θλίψη τις άλλες συνδικαλιστές παρατάξεις να σιωπούν ένοχα γι' αυτά τα μεγάλα θέματα".

Τονίζεται ακόμα ότι οι ίδιες συνδικαλιστικές παρατάξεις είχαν σιωπήσει και "για την κατάπτυστη σύμβαση που είχε υπογράψει η ηγεσία της ΟΤΟΕ, για τα προνόμια σε συνδικαλιστές", κάτι που η ΕΣΑΚ είχε καταδικάσει. Θεωρεί επίσης τη σιωπή των παρατάξεων αυτών σαν έγκριση της αντιλαϊκής πολιτικής και δηλώνει ότι οι διαφωνίες τους δεν έχουν να κάνουν με πολιτικές ή συνδικαλιστικές διαφορές, αλλά με τις "καρέκλες".

Σχετικά με το ασφαλιστικό πρόβλημα στην Τράπεζα Ελλάδος, η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι πρότεινε στη διοίκηση του Συλλόγου να διεκδικηθεί η ένταξη των ταμείων στην Τράπεζα. Πρότεινε επίσης την άρση του πλαφόν στο εφάπαξ, την καταβολή ενός μισθού, τη μείωση επιτοκίων, την αύξηση των επιδομάτων ευθύνης, την άμεση ενεργοποίηση των επιτροπών προαγωγών, την αναγνώριση οκτώ χρόνων προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, την επίλυση ζητημάτων διαφόρων χώρων. Ζήτησε ακόμα την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Αρείου Πάγου για την αποζημίωση όσων παραιτούνται από την τράπεζα και πρότεινε ένα πρόγραμμα δράσης με κορύφωση 24ωρη κινητοποίηση. Οι προτάσεις της ΕΣΑΚ απορρίφθηκαν και αποφασίστηκε η διεκδίκηση λύσης στο ασφαλιστικό και μάλιστα μόνο με διάλογο.

Για τις προαγωγές των υποδιευθυντών, η ΕΣΑΚ υπογραμμίζει ότι ο αριθμός τους υποτάσσει την Τράπεζα Ελλάδος στην Μπούντεσμπανκ και υποβαθμίζει άξιους συναδέλφους, ενώ διαπιστώνει πολιτικοσυνδικαλιστικές παρεμβάσεις, από τις οποίες η ίδια απείχε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναγκαία μια άλλη πορεία στο σύλλογο (2003-03-05 00:00:00.0)
Αγώνας για Ασφαλιστικό και σύμβαση (2002-04-05 00:00:00.0)
Απειλές και πιέσεις από την εργοδοσία (2000-07-01 00:00:00.0)
"Να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων" (1998-02-24 00:00:00.0)
Αποκλεισμός της ΕΣΑΚ από την ΕΓ της ΟΤΟΕ (1997-11-21 00:00:00.0)
Συγχαρητήρια..! (1997-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ