Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικά "μποφώρ" στο λιμάνι

Συνεχίζουν την αποχή οι σπουδαστές μηχανικοί. Περιοδείες για την προετοιμασία της πανναυτεργατικής συγκέντρωσης την Τετάρτη

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι ναυτεργάτες, για να αντιμετωπίσουν τη συντονισμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και κυβέρνηση ενάντια στο δικαίωμα της δουλιάς, στα εργασιακά τους δικαιώματα, ακόμα και στη ναυτική εκπαίδευση. Τη σκυτάλη έχουν ήδη πάρει οι μηχανικοί σπουδαστές στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού,οι οποίοι για τρίτη μέρα χτες απείχαν καθολικά από τα μαθήματα, απαιτώντας την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, οι ναυτεργάτες προετοιμάζονται "πυρετωδώς" για την πανναυτεργατική συγκέντρωση που θα γίνει, με πρωτοβουλία της ΠΕΜΕΝ και της ναυτεργατικής Ενωσης "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",την ερχόμενη Τετάρτη 30 του μήνα στις 10.30 το πρωί στο κτίριο της ΠΝΟ που στεγάζονται κλαδικά ναυτεργατικά σωματεία.

Οι μηχανικοί που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ τη Δευτέρα στις 9 το πρωί θα κάνουν νέα γενική συνέλευση, για να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα και ταυτόχρονα προετοιμάζονται για μεγάλη πορεία από το Ρέντη που βρίσκεται το εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.Στο μεταξύ και χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απέρριψε το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής που εκπροσωπεί τους 300 περίπου σπουδαστές μηχανικούς να καθοριστεί συνάντηση μαζί της, όμως ο ίδιος - αξίζει να σημειωθεί - ότι μεταφέρεται ως... πλανόδιος από το ένα εκλογικό κέντρο στο άλλο.

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια των προετοιμασιών για την πανναυτεργατική συγκέντρωση, συνεχίζονται οι εξορμήσεις στα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, στα στέκια των ανέργων της Ακτής Μιαούλη,αλλά και στην Εστία Ναυτικών.Η ΠΕΜΕΝ και ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", με κοινή τους ανακοίνωση, καλούν τους ναυτεργάτες να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους άλλους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τα δύο σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες "μπροστά στις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές" να "τιμωρήσουν σκληρά τους πολιτικούς υπηρέτες των εφοπλιστών και να ενισχύσουν τις αγωνιστικές δυνάμεις, που βρέθηκαν μαζί μας στους αγώνες, αντιπαλεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ