Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι να πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα του κλάδου

Καθαρές θέσεις απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισιτιστές, ζητούν από τους υποψήφιους δημάρχους οι τρεις ομοσπονδίες του χώρου, αυτή των επαγγελματοβιοτεχνών ζαχαροπλαστών, των αρτοποιών και των εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων.

Συγκεκριμένα, οι ομοσπονδίες στην επιστολή τους υπογραμμίζουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει αποφάσεις για μια σειρά ζητήματα, με τρόπο που, στην πραγματικότητα οι μικροί επαγγελματίες τίθενται υπό διωγμό. Ζητούν, λοιπόν, να ξέρουν τις απόψεις των υποψηφίων, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης όλων εκείνων των σχεδιασμών που αναγγέλλονται προεκλογικά και την τοποθέτηση των υποψηφίων απέναντι στα καίρια προβλήματα του κλάδου των επισιτιστών, που έχουν άμεση σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι τα εξής:

  • Οι δημοτικές φορολογίες, που επιβάλλονται και ξεπερνούν και το ύψος του πληθωρισμού.
  • Ο δημοτικός φόρος 2% στα επισιτιστικά επαγγέλματα.
  • Οι παράλογες αυξήσεις των τελών πεζοδρομίου και χρήσης τραπεζοκαθισμάτων.
  • Η κυκλοφοριακή αναρχία, που εμποδίζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
  • Η χωροθέτηση των επιχειρήσεων, θέμα στο οποίο κάποιοι δήμοι φτάνουν σε ακρότητες, απαγορεύοντας την ανάπτυξη και τη λειτουργία ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων και εστιατορίων στην περιοχή τους, ενώ επιτρέπουν αλόγιστα την ανάπτυξη αλυσίδων ομοειδών καταστημάτων.
  • Η χωρίς κανόνες και όρια λειτουργία πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ και αλυσίδων έτοιμου φαγητού σε περιοχές, όπου η εγκατάστασή τους αφανίζει τις μικρές επιχειρήσεις.
  • Η άρνηση της συμμετοχής και συνεργασίας των επισιτιστών στις λήψεις των αποφάσεων που τους αφορούν, όπως άδειες λειτουργίας, χωροθέτησης κλπ.

Οι ομοσπονδίες υπογραμμίζουν ότι είναι υποχρέωση των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές να τοποθετηθούν ευθέως και έντιμα απέναντι στα προβλήματα και υποχρέωση των ίδιων των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πληροφορήσουν τους συναδέλφους τους για τις όποιες θέσεις τους γνωστοποιηθούν. Γι' αυτό περιμένουν τις σχετικές απαντήσεις άμεσα, προκειμένου να γνωστοποιηθούν μέσω των επαγγελματικών εντύπων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες επισιτιστές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες μηνύματα αλληλεγγύης στους υγειονομικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό (2021-02-16 00:00:00.0)
...Αν χρειαστεί (2007-03-10 00:00:00.0)
Σταθερές οι τιμές ανεξάρτητα από το ύψος τους (2004-07-30 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (1997-10-14 00:00:00.0)
"Οχι" στο νέο δημοτικό χαράτσι (1997-05-14 00:00:00.0)
Διεκδικούν την κατάργηση του τέλους 5% (1996-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ