Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σκέψεις, αγάπες και στοιχήματα

Ας κάνουμε ευχάριστες και ανοιξιάτικες σκέψεις, κι ας είναι φθινόπωρο. Εστω κι αν το MEGA μας προτείνει να παρακολουθήσουμε στις 22.30 τις "Θανάσιμες σκέψεις" του Αλαν Ρούντολφ με την Ντέμι Μουρ, τον Μπρους Γουίλις, και τον Χάρβεϊ Καϊτέλ. Δυο φίλες κομμώτριες ζουν και εργάζονται σε μια επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ. Η μια από τις δυο είναι παντρεμένη με έναν ναρκομανή και βάναυσο άνδρα, που της έχει κάνει τη ζωή εφιαλτική και μια μέρα αποφασίζουν μαζί να τον σκοτώσουν. Η ταινία είναι βασισμένη σ' ένα πραγματικό γεγονός και επιχειρεί να σκιαγραφήσει το αδιέξοδο των δυο γυναικών που νομίζουν ότι καταφεύγοντας στο έγκλημα θα γλιτώσουν απ' όλα τα δεινά. Τη λύτρωση αποζητούν με ανορθόδοξο τρόπο από την ανδρική καταπίεση. Ομως, έχουν να αντιμετωπίσουν την αστυνομία με την τρομερή ψυχρή λογική της, που απαιτεί να μάθει ποια από τις δύο διέπραξε το φόνο. Δεν ενδιαφέρεται η αρχή για το κίνητρο ή για την αιτία, αλλά για το χέρι εκείνο που έστειλε στον άλλο κόσμο το θύμα - θύτη.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Αγαπάς, αγαπάς" του Ντουζάν Χάνακ με τους Ρόμαν Κλοσόφσκι, Ιβα Γιανζουρόβα, Μιλάν Γέλιτς.

Η ταινία σκιαγραφεί με την αυθεντικότητα ενός ντοκιμαντέρ τη θλιβερή και μονότονη ζωή της επαρχίας, αλλά και με δόσεις χιούμορ, όπως συνηθίζεται στην τσεχική παράδοση, της γλυκόπικρης σάτιρας. Η άχαρη ζωή ενός γεροντοπαλίκαρου σε μια πόλη της τσεχικής επαρχίας, που οι γυναίκες τον αποφεύγουν γιατί είναι κοντούλης και μέθυσος.

Από την ΕΤ - 3 στις 21.00 "Το τελευταίο στοίχημα" του Κ. Ζηρίνη με τους Ντ. Ολμπρίνσι, Χρήστο Τσάγκα και Εύα Κοταμανίδου.

Ενας δημοσιογράφος ερευνά μια σειρά από δολοφονίες εισαγγελέων, με δράστη μια τρομοκρατική οργάνωση. Στην πορεία όμως, ανακαλύπτει ότι πρόκειται για μια ομάδα που έδρασε επί χούντας. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία, που κάπως φαντάζει εκτός εποχής, αλλά στο βάθος παραμένει επίκαιρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ