Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 24 Σεπτέμβρη

"Ενστολη" διαμαρτυρία στην Αθήνα για τις 24 του Σεπτέμβρη προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, μετά την άκαρπη συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίο.

Η ΠΟΑΣΥ ενημέρωσε χτες τον υπουργό για την απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων να διεκδικήσουν αγωνιστικά το εκλογικό επίδομα που δικαιούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός είχε συνάντηση χτες με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη,αλλά... δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Οι συνδικαλιστές έφυγαν από το υπουργείο χωρίς καμιά υπουργική δέσμευση. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές του μήνα στην Αθήνα τα σωματεία αποφάσισαν να διεκδικήσουν εκλογική αποζημίωση για όσους καθ' οιονδήποτε τρόπο εργαστούν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την επόμενη των εκλογών. Το ύψος του επιδόματος δεν έχει καθοριστεί, αν και οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι αυτό δεν πρέπει να είναι λιγότερο από αυτό που χορηγήθηκε στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ενώσεις των υπαλλήλων του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς από το νόμο προβλέπεται η απασχόλησή τους σε μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εκλογών. Από φέτος οι Ενοπλες Δυνάμεις αποδεσμεύονται από τη φύλαξη των εκλογικών τμημάτων και ο ρόλος αυτός ανατίθεται αποκλειστικά στα Σώματα Ασφαλείας.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχολεί τους αστυνομικούς αυτήν την περίοδο είναι η απασχόλησή τους σε μέτρα τάξης, κυρίως στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και στους αγώνες μπάσκετ. Η ΠΟΑΣΥ ζητά να ενισχύονται ετησίως από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα ασφαλιστικά τους ταμεία με το ποσό των 4 δισ. δραχμών, ενώ ισόποσο κονδύλι ζητούν να διανέμεται στους υπαλλήλους που θα απασχολούνται σε μέτρα τάξης για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Σημειώνεται ότι τα σωματεία δεν έχουν ενιαία θέση ως προς την αποδέσμευση ή μη της Αστυνομίας από την αστυνόμευση των γηπέδων. Οι κυριότερες διαφορές εντοπίζονται στην ανάθεση αστυνομικού έργου σε ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας, αλλά και γύρω από την αποζημίωση ενός εκάστου ξεχωριστά των αστυνομικών που θα καλούνται να υπηρετήσουν σε μέτρα τάξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν στην ένταση της καταστολής(2009-07-16 00:00:00.0)
Συνάντηση με συνδικαλιστές της Αστυνομίας(2008-10-09 00:00:00.0)
Πανελλαδική συγκέντρωση την ερχόμενη βδομάδα(2001-12-14 00:00:00.0)
Θέλουν ανθυγιεινό επίδομα(2000-09-22 00:00:00.0)
Οικονομικές διεκδικήσεις από αστυνομικούς(2000-02-09 00:00:00.0)
Νέο ρόλο διεκδικούν οι λιμενικοί(1997-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ