Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Με στάσεις κατά της ιδιωτικοποίησης

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας για την κατασκευή σχολείου, ενώ η διοίκηση του Οργανισμού εντείνει τις προσπάθειες τρομοκράτησης και εκφοβισμού τους. Σήμερα σε νέα γενική συνέλευση, το ΔΣ του συλλόγου θα εισηγηθεί τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Μέχρι στιγμής, η Διοίκηση έχει καλέσει σε έγγραφη απολογία 10 υπαλλήλους εκ των οποίων και υπάλληλο με 35 χρόνια υπηρεσία στον ΟΣΚ. Παράλληλα ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού Δ. Σκαμνάκης,έχει εξαπολύσει απειλές προς διευθυντές πως αν δεν "πείσουν" υπαλλήλους να πλαισιώσουν τις επιτροπές δημοπρασιών, θα συμμετέχουν οι ίδιοι. Ετσι χτες και προχτές ορίστηκε νέα επιτροπή δημοπρασιών με πρόεδρο, διευθύντρια του ΟΣΚ.

Σοβαρή εξέλιξη που δημιουργεί προσκόμματα στα σχέδια της κυβέρνησης για παράδοση του ΟΣΚ σε μεγαλοεργολάβους, αποτελεί το σκεπτικό της απόφασης του Γ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που παραπέμπει για συζήτηση στο Ε τμήμα του ΣτΕ, με διευρυμένη σύνθεση, το Προεδρικό Διάταγμα για το καταστατικό της ανώνυμης εταιρίας που θα μετατραπεί ο ΟΣΚ. Σύμφωνα με αυτό, ο ΟΣΚ δεν μπορεί να γίνει ανώνυμη εταιρία, καθώς δεν μπορεί μια ανώνυμη εταιρία να εποπτεύει πανελλαδικά τη διαχείριση χρημάτων για τη σχολική στέγη.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλη η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά ενοποίησε σε ένα κείμενο το Προεδρικό Διάταγμα για την ένταξη του ΟΣΚ στις διαδικασίες του ν.2414/'96 για μετατροπή σε ΑΕ και το Προεδρικό Διάταγμα για το καταστατικό της ΑΕ και τα έστειλε προς έγκριση σαν ένα Προεδρικό Διάταγμα, στο ΣτΕ. Με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής τρόπο, τα Προεδρικά Διατάγματα χωρίστηκαν. Το πρώτο για την ένταξη στον ν.2414/'96 συζητήθηκε στο ΣτΕ και ήδη έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 286) στις 7 Σεπτέμβρη, ωστόσο αν δεν εγκριθεί το καταστατικό, δεν είναι δυνατή η μετατροπή του Οργανισμού σε ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ