Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργατικό ατύχημα στο Σκαραμαγκά

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη χτες το πρωί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όταν εργάτης έπεσε από ύψος 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του και να χτυπήσει στον αυχένα και στη σπονδυλική στήλη. Πρόκειται για τον 34χρονο Αλβανό Χακίμ Ατο που εργαζόταν ως υδροβολιστής.

Ο Χακίμ Ατο εργαζόταν στο συνεργείο της εταιρίας "Λεωνίδας Γληνός ΟΕ" που έχει αναλάβει εργασίες καθαρισμού στο δεξαμενόπλοιο ESSEX που βρίσκεται για επισκευές στο ναυπηγείο. Χτες το πρωί το συνεργείο βρισκόταν στην αριστερή Νο4 δεξαμενή του πλοίου και έκανε αμμοβολισμούς. Ο Χακίμ Ατο βρισκόταν πάνω σε σκαλωσιά, όταν στις 9.45 το πρωί παραπάτησε και έπεσε από ύψος 10 μέτρων. Ο εργάτης μεταφέρθηκε αμέσως από ασθενοφόρο του ναυπηγείου στο Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου και νοσηλεύεται.

Να σημειώσουμε ότι η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στο ναυπηγείο έχει αρκετές φορές παρέμβει στις επισκευαστικές εργασίες στο πλοίο και τις έχει σταματήσει, λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας. Προχτές, μια μέρα πριν το ατύχημα, ο υπεύθυνος μηχανικός ασφαλείας του ναυπηγείου είχε κάνει παρατηρήσεις στον εργολάβο για να πάρει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ