Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ανάπτυξη και συντονισμός των αγώνων

Την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του Πειραιά απέναντι στη σφοδρή επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, συζήτησαν χτες το απόγευμα συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, που πήραν μέρος στη σύσκεψη που διοργάνωσαν από κοινού η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,το Συνδικάτο Μετάλλου και το Συνδικάτο Οικοδόμων του Πειραιά.

Στη σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο με το νόμο για τις εργασιακές σχέσεις που ψήφισε η κυβέρνηση. Αναφορά όμως έγινε και στο μίνι ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση σαν προπομπό για τη μεγάλη έφοδο στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι συνδικαλιστές συζήτησαν και για τους αγώνες των εργαζομένων που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να εκφραστεί η συμπαράσταση όλων των εργαζομένων του Πειραιά στους νοσοκομειακούς γιατρούς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, γιατί - όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ιορδάνης Πουντίδης - πρόκειται για ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα ζητήματα της παιδείας και της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευτέρη Φραγκολάκη,ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι γονείς πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουν το "παρών" στο μέτωπο παιδείας των καθηγητών και των μαθητών του Πειραιά.

Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που αρνείται να συνεδριάσει το ΔΣ και να πάρει θέση για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Κοινή εκτίμηση των συνδικαλιστών ήταν ότι οι εργαζόμενοι για όλα αυτά τα προβλήματα έχουν την ευκαιρία να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική μέσα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ψηφίζοντας αγωνιστές δημάρχους που θα σταθούν στο πλάι τους. Κριτήριο για τους εργαζόμενους - τονίστηκε - πρέπει να είναι η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους αγώνες τους. Ζωντανό παράδειγμα έφεραν το Δήμο Περάματος,που όλο το προηγούμενο διάστημα πάλεψε μαζί με τους εργάτες της Ζώνης για την ανάπτυξή της και τον εκσυγχρονισμό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ