Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενταση στη ΒΕΤΛΑΝΣ

Στο πλευρό του εργοδότη και των παρανομιών του βρέθηκε χθες η Αστυνομία, ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Μεγάλη ένταση επικράτησε χθες το πρωί στο εργοστάσιο ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ,το οποίο έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι από την περασμένη βδομάδα απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο εργοδότης της βιομηχανίας Θ. Τσίτσης,ο οποίος επανειλημμένα αθέτησε τα συμφωνηθέντα, ότι θα καταβάλει τα 300 περίπου εκατ. που χρωστάει στους εργαζόμενους και στο ΙΚΑ, προσέφυγε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας ότι οι 170 εργαζόμενοι της ΒΕΤΛΑΝΣ παρεμποδίζουν την είσοδο σ' όσους θέλουν να δουλέψουν, δηλαδή σ' εκείνους που παράνομα προσέλαβε η εταιρία μετά την επίσχεση εργασίας που κήρυξαν οι απεργοί της κλωστοϋφαντουργίας. Λίγο μετά τις 9 το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να διαλύσουν τους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την είσοδο του εργοστασίου, απειλώντας τους με συλλήψεις!

Οπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι και τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, ο Θ. Τσίτσης εξαφάνισε εμπορεύματα ύψους 200 εκατ. δρχ. επί των οποίων είχε ασκηθεί συντηρητική κατάσχεση και τώρα με την περιφρούρηση του χώρου, προσπαθούν να διαφυλάξουν τα εναπομείναντα μηχανήματα και προϊόντα πριν "χαθούν" κι αυτά. Οι ενέργειές τους, πρόσθεσαν, είναι απόλυτα νόμιμες κι αν θέλει η Αστυνομία να υπερασπιστεί την παρανομία, είναι έτοιμοι όλοι να συλληφθούν. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΒΕΤΛΑΝΣ, η Αστυνομία αποχώρησε λίγο αργότερα, χωρίς να πραγματοποιήσει τις απειλές της και να υποβάλει μηνύσεις. Παράλληλα, ο εισαγγελέας Ημαθίας έδωσε εντολή να γίνει προανάκριση για τα γεγονότα στο εργοστάσιο της ΒΕΤΛΑΝΣ, ενώ για σήμερα έχουν κληθεί στην Εισαγγελία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Χρ. Τρεμπελής και ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας. Εξάλλου σήμερα το μεσημέρι εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει οι σύνδικοι της ΒΕΤΛΑΝΣ.

"Οι εργαζόμενοι της Νάουσας νιώθουν στην πράξη τι σημαίνουν οι κυβερνητικές αποφάσεις που παίρνονται γι' αυτούς", δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΚΝ Χρ. Τρεμπελής. "Αλλά επίσης - συνεχίζει - βλέπουν ότι δεν υπάρχει συμπαράσταση από κανένα κυβερνητικό φορέα, τη Νομαρχία ή τις κρατικές υπηρεσίες, όπως το ΙΚΑ, την Επιθεώρηση Εργασίας. Κατάλαβαν ότι βρίσκονται ανυπεράσπιστοι και στο έλεος της αυθαιρεσίας των εργοδοτών. Μόνο όπλο τους πλέον έμεινε ο αγώνας και η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την υπηρετούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ