Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στην Αθήνα Αναστασιάδης και Χριστόφιας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας αναχώρησαν χτες το απόγευμα για την Αθήνα.

Σε δηλώσεις του ο Ν. Αναστασιάδης ανέφερε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με τον οποίο, είπε, θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού.

Στη Νέα Υόρκη, όπου θα μεταβούν στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα προβούν σε διαφώτιση σχετικά με τις απαράδεκτες θέσεις του Ρ. Ντενκτάς και τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο προσφυγής στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ν. Αναστασιάδης είπε επίσης ότι η κατάσταση στο Κυπριακό, δεν είναι τόσο καλή όσο θα θέλαμε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε, δεν έχουν επιδείξει την αποφασιστικότητα που θα έπρεπε και η Τουρκία έχει αναβαθμίσει τις απαράδεκτες θέσεις της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε ότι στη συνάντηση που θα έχει με τον Κ. Σημίτη, θα συζητήσει το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος της συνάντησης Κληρίδη - Σημίτη.

Σημείωσε ότι η προσφυγή στη γενική συνέλευση θα έπρεπε ήδη να είχε αποφασιστεί. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε: "είμαστε στριμωγμένοι στη γωνία", κυρίως λόγω της πυραυλολογίας και τόνισε την ανάγκη να γίνει πολιτική επίθεση και όχι πυραυλολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ