Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Απ' όλα είχε ο μπαξές

Απ' όλα είχε η πρωθυπουργική εισήγηση στη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ετσι, πέρα από την αναγκαιότητα διάλυσης των δημόσιων οργανισμών, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις διεθνείς εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται μετά τη συνεχιζόμενη χρηματιστηριακή αναταραχή. Η εκτίμηση του πρωθυπουργού, όπως μεταφέρθηκε από τον Δ. Ρέππα, είναι ότι οι κυβερνήσεις της Δύσης εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον έλεγχο της κατάστασης, η οποία θα εξομαλυνθεί.Μιλώντας προς τα στελέχη του, ο Κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην επικείμενη ομιλία του στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο ανοιχτής συγκέντρωσης που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε, ο άξονας της τοποθέτησής του θα αποτελεί έναν συνδυασμό των όσων είπε στις δημόσιες εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια, ήδη ετοιμάζεται το κλίμα για επανάληψη των περί "αταλάντευτης" οικονομικής πολιτικής και της καταφυγής σε κορόνες προεκλογικών "κοκορομαχιών", στο φόντο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Περί επιστολών...

Ενα από τα θέματα που θίχτηκαν στη συνεδρίαση ήταν και η δημοσιοποίηση των επιστολών, που απέστειλε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του. Οπως είπε ο Κ. Σημίτης, η δημοσιοποίηση κρίθηκε αναγκαία - αν και δεν είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο - από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας μια απ' αυτές τις επιστολές και για να μη δημιουργηθούν λαθεμένες εντυπώσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δ. Ρέππας δήλωσε ότι η πρακτική της... αλληλογραφίας έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από τον πρωθυπουργό και πως μέσα από αυτές τις επιστολές ανακύπτει ο "συστηματικός και μεθοδικός τρόπος συνεργασίας και εργασίας της κυβέρνησης"...

Ας σημειωθεί ότι οι πληροφορίες, που φέρουν τον Κ. Σημίτη να εμφανίστηκε χολωμένος από τη χαμηλή συμμετοχή κόσμου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, δεν επιβεβαιώθηκαν από τον Δ. Ρέππα. Αν και ο τελευταίος ανέφερε πως το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπορεί να δόθηκε μια εντύπωση μειωμένης συμμετοχής, ωστόσο αυτή είναι λανθασμένη, αφού επρόκειτο για μια κομματική διοργάνωση που δεν είχε ανοιχτό χαρακτήρα.

Για την Αλβανία

Τέλος, ο Κ. Σημίτης ενημέρωσε τα στελέχη και των δύο οργάνων για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τους Πρόντι και Νάνο, καθώς και για την επικοινωνία Στεφανόπουλου - Μεϊντάνι.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου έκανε μια παρουσίαση των εξελίξεων στην Αλβανία, όπως και στο προχτεσινό Εκτελεστικό Γραφείο, όπου εμμέσως είχε υποστηρίξει ότι στις εξελίξεις για ανατροπή του πολιτικού τοπίου στη γειτονική χώρα δεν είναι αμέτοχη η κυβέρνηση της Ιταλίας...

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο Δ. Ρέππας δεν απέκλεισε τη μετάβαση σήμερα στην Αλβανία του Γ. Παπανδρέου στα πλαίσια της προεδρίας που ασκεί η Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η τελική απόφαση για την πραγματοποίηση ή όχι της μετάβασης επρόκειτο να ληφθεί χτες το βράδυ, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΕ, ΟΑΣΑ, ΔΕΕ (προεδρεύει η Ιταλία) και Συμβουλίου της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ