Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ολα στο "βωμό" του ιδιωτικού κεφαλαίου

Η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση τού παραδίδει άμετρο χρήμα, όλο τον πολιτισμό και τον έλεγχο του τουρισμού

Ολα τα κονδύλια, όλο τον πολιτισμό στο "βωμό" του ιδιωτικού κεφαλαίου κατέθεσε προχτές η "εκσυγχρονιστική κυβέρνηση". Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού, Εσωτερικών, και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, "σε μια μικρή τελετή" στο χώρο των κτιριακών επεκτάσεων του Μεγάρου Μουσικής, του πρόσφεραν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό "πακέτο".

Πρόκειται για χρήματα από τους εθνικούς πόρους και το Β Πακέτο Ντελόρ, που βαφτίστηκε "έργο διεθνούς προβολής, ολοκληρωμένης πολιτιστικής, συνεδριακής, εκπαιδευτικής, τουριστικής και οικονομικής δράσης", που με το πρόσχημα του 2004 θα χρηματοδοτήσει για δύο χρόνια, ώστε να μετατραπεί το ΜΜ σε "πολύ - πολιτισμικό κέντρο", "κέντρο Ανάπτυξης, Ποιότητας Ζωής, Εκπαίδευσης, Συνεδριακής λειτουργίας, Πολιτιστικής ακτινοβολίας".

Το "πακέτο" αφορά στα έργα: Ολοκλήρωση του υπόγειου γκαράζ για την "περιβαλλοντική αναβάθμιση" (!) της περιοχής. Δημιουργία της πρώτης Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης των τεχνών και Αρχείου Ελληνικής Μουσικής με τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Αίθουσες πολλαπλών πολιτιστικών, συνεδριακών και εκπαιδευτικών χρήσεων "εξοπλισμένες" με τα πιο εξελιγμένα συστήματα λειτουργίας για την εξυπηρέτηση του συνεδριακού τουρισμού, των πολιτιστικών δράσεων και της εκπαιδευτικής λειτουργίας τους. Νέος πνεύμονας πρασίνου με πρότυπο πάρκο, υδάτινες πηγές και πολιτιστικές δράσεις για παιδιά. (σ. σ. Θυμίζουμε ότι χρηματοδοτήθηκε το ΜΜ, για να καταστρέψει το φυσικό πράσινο του Πάρκου Ελευθερίας και τώρα χρηματοδοτείται για ένα α - φυσικό πάρκο και για να εισπνέουν "πολύ - πολιτισμένη" αιθαλομίχλη τα παιδιά).

Βεβαίως, ο πρωθυπουργός, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αφελών, ψέλλισε και μερικά, προκλητικότατα και με την αοριστία τους, "θα" για "προστασία" του σακατεμένου, ήδη, Πάρκου και "διατήρηση" των βεβηλωμένων, ήδη, από την επέκταση του Μεγάρου, μνημείων ιστορικής μνήμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ