Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φθινόπωρο με εγκαίνια

Για ένατη συνεχή χρονιά η αίθουσα τέχνης "Αέναον" (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), οργανώνει την έκθεση "Γυναικείος Εικαστικός Λόγος".Στην έκθεση- που εγκαινιάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου - συμμετέχουν επτά καλλιτέχνιδες, οι οποίες έχουν δείξει δουλιά τους μέσα στα δύο τελευταία χρόνια και συνολικά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των σύγχρονων τάσεων του εικαστικού χώρου. Παρουσιάζουν έργα τους οι: Ρένα Δημητροπούλου, Χαρά Καϊτζίδου, Κλειώ Μακρή, Ιωάννα Ξανθοπούλου, Κατερίνα Ρώτα, Βιντόρ Μαρία Λουίσα.

  • Εγκαινιάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου (5.30μμ) στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10), έκθεση φωτογραφίας και κειμένων για τον Κυριάκο Μάτση.Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.Θα χαιρετίσει ο πρέσβης της Κύπρου Χριστόδουλος Μάτσης και θα προλογίσει ο αδελφός του ήρωα Γιαννάκης Μάτσης.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.
  • Στον ίδιο χώρο στις 21 Σεπτεμβρίου (7μμ) εγκαινιάζεται έκθεση έργων του Γιώργου Χαριτωνίδη με τίτλο "Οδηγώντας τον Πήγασο".Ο καλλιτέχνης πραγματοποιεί μέσα από άχρηστα υλικά και βιομηχανικά κατάλοιπα, ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του μύθου και της αρχαίας ιστορίας. Ενας ανάγλυφος μυθικός κόσμος, φτιαγμένος από κλωστές, κομμάτια πλαστικού, χαρτιά, μέταλλα και άλλα υλικά που δένονται με γύψο και άλλες κολλητικές ουσίες. Πορτρέτα δοσμένα με μια ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως της Μέδουσας, του Ορέστη, της Αμφιτρίτης, της Θέτιδας, της Μήδειας, της Ρωξάνης κ. ά. Μια πινακοθήκη μυθικών και ιστορικών μορφών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

  • Στις 6 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στην γκαλερί "3" (Φωκυλίδου 3), η τρίτη ατομική έκθεση της Δάφνης Κωστοπούλου."Δήλος" είναι ο τίτλος αυτής της παρουσίασης, αφού η μυθολογία και η ιστορία του νησιού, ήταν πηγή έμπνευσης της δημιουργού. Με ευτελή υλικά, δουλεμένα με την τεχνική των βαμμένων με τσάι, καφέ και άλλες φυσικές ύλες, ο θεατής μυείται στο μυστικό κόσμο της Δήλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.
  • Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων,διοργανώνει από τις 2 Οκτωβρίου στο Γκάζι, την έκθεση ζωγραφικής του αγιογράφου, ψηφιδογράφου και ζωγράφου Βλάση Τσοτσώνη.Τίτλος της παρουσίασης "Η πολιτεία των αγγέλων".Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο: "Συνεχίζοντας τη γραμμή του Κόντογλου, του Εγγονόπουλου, του Τσαρούχη, του Βασιλείου, κουβαλάει μέσα του κλασικές καταβολές που "τροχίζονται" στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή συνέχεια για να εκφράσουν, σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, αναλύσουν και αποτυπώσουν το σύγχρονο κόσμο".

Σημειώνουμε ότι το βράδυ των εγκαινίων (9μμ), θα παρουσιαστεί το έργο τουΜάριου Τόκα "Θεογεννήτωρ Μαρία".Το έργο θα παρουσιαστεί με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Δημοτικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Παγιάτη,της Δημοτικής Χορωδίας Εξαρχείων - Νεαπόλεως "Ο Διονύσιος Λαυράγκας" υπό τη διεύθυνση του Θέμη Σερμιέ,με σολίστες τον Μανώλη Μητσιά και τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ