Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτο - παρουσιάσεις

Στα πλαίσια του 5ου διεθνούς μήνα φωτογραφίας,το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών (Σίνα 52), παρουσιάζει έως τις 16 Οκτωβρίου, την καινούρια φωτογραφική δουλιά του Στέλιου Ευσταθόπουλου.Ο τίτλος της ενότητας, "Φέιντ άουτ",είναι ένας κινηματογραφικός όρος, με τον οποίο δηλώνεται το σταδιακό σβήσιμο μιας εικόνας και το πέρασμα σε μιαν άλλη ενότητα, σ' έναν άλλο χώρο. Υιοθετώντας αυτόν τον όρο ο Σ. Ευσταθόπουλος περνά σ' έναν κόσμο, όπου η προσοχή του δεν εστιάζεται στις ιδιαιτερότητες της ανθρώπινης προσωπικότητας, αλλά στη δημιουργία φανταστικών χώρων γεμάτων ένταση, όπου οι μορφές - αλλόκοτα πλάσματα, σκιάχτρα και φαντάσματα - μοιάζουν να αποσυντίθενται ολοκληρωτικά. Το φλουτάρισμα στις εικόνες γίνεται οπτικός υπαινιγμός της καθημερινής πραγματικότητας.

  • Στην γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65), εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7μ.μ.) η φωτογραφική έκθεση του Επαμεινώνδα Σχίζα.Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών, με θέμα παραλιακά τοπία της Αττικής, ιδωμένα από μια διαφορετική οπτική γωνία, όπου το υποβρύχιο τοπίο προεκτείνεται προς το επίγειο. Πρόκειται για την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα και θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου.
  • Εκθεση φωτογραφίας του Μισέλ Ρουλιέ εγκαινιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4). Ο Μ. Ρουλιέ, μόνιμος κάτοικος Γαλλίας, εκθέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την τελευταία του έκθεση στο Παρίσι προλογίζει ο ακαδημαϊκός Μισέλ Ντεόν και αναφέρει: "Το μάτι του Μισέλ Ρουλιέ αναπλάθει μέσα στο χρόνο και το χώρο τις πολλαπλές φάσεις από τις οποίες περνά ένα σπίτι (...), ένα τοπίο και ένα δέντρο μες στη μεγάλη μοναξιά τους (...). Η φωτογραφία υπενθυμίζει στη ζωγραφική πως η τέχνη είναι πρώτα από όλα μεταμόρφωση, αγώνας ανάμεσα στον άγγελο που μισοκοιμάται μες στην καρδιά του καλλιτέχνη και το δαίμονα που του επιτίθεται από έξω".
  • Η Φωτογραφική Ακαδημία διοργανώνει ομαδική έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας με τίτλο "Φωτο - παρουσιάσεις".Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου και φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο στην οδό Υμηττού 243. Παρουσιάζονται φωτογραφίες των: Κώστα Μπαλάφα, Νίκου Κασέρη, Αντώνη Ξυδάκη, Τάσου Βενετσανόπουλου, Μιχάλη Μπολιάκη, Γιάννη Ζαφείρη, Νίκου Δημολίτσα, Στέλλας Νάστου, Ηλία Κόσιντα, Δημήτρη Τσεβά, Ιωάννη Ασημακόπουλου και Σ. Κέχλερ.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 του Νοέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ