Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καταδίκη λόγω των καταγγελιών;

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το θέατρο της Νίκης Τριανταφυλλίδη,μετά την εξαίρεσή της από τις επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟ, εξακολουθεί να υφίσταται και να δημιουργεί αγωνία στην ηθοποιό. Η Νίκη Τριανταφυλλίδη με πολύ κόπο και κάποια ιδιωτική οικονομική βοήθεια έφτιαξε πριν 5 περίπου χρόνια δικής της θεατρική στέγη. Οι οικονομικές ανάγκες στέγασης και συντήρησης του θεάτρου μετριάζονταν κάπως με την επιχορήγηση, που την αξιοποιούσε για την παραγωγή των παραστάσεων. Φέτος εξαιρέθηκε από τις επιχορηγήσεις, γεγονός που της στοίχισε και την οδήγησε όχι μόνο σε οικονομική καταστροφή, αλλά δημιούργησε και προβλήματα στην υγεία της.

Οταν βρισκόταν στο νοσοκομείο το καλοκαίρι, μετά από μια κρίση που υπέστη στα γραφεία του ΙΚΑ, της έδωσαν την υπόσχεση ότι με κάποιο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα. Τουλάχιστον να άρουν την κατάσχεση στο μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο, ένα οικόπεδο, ώστε να μπορέσει να το πουλήσει και να εξοφλήσει το ΙΚΑ και με το υπόλοιπο να μπορέσει να συνεχίσει τη θεατρική της δραστηριότητα. Ομως, ούτε αυτή η υπόσχεση όπως η ίδια λέει τηρήθηκε. Αντ' αυτού το ΥΠΠΟ αρνείται να της καταβάλει ακόμη και το ποσό της περσινής επιχορήγησης με την αιτιολογία ότι εκκρεμεί μια διοικητική εξέταση για τις καταγγελίες που είχε κάνει πριν λίγο καιρό η Ν. Τριανταφυλλίδη σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι επιχορηγήσεις. Ετσι τουλάχιστον της απάντησε υπάλληλος του υπουργείου, όπως η ίδια λέει.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο,η Νίκη Τριανταφυλλίδη αναφέρει μεταξύ άλλων: "έκανα κάποιες καταγγελίες επειδή εσείς με ενθαρρύνατε. Με προσβάλλατε και μένα και όλους όσοι δεν έχουν το θάρρος όπως είπατε να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα... Η απάντηση που πήρα ήταν κόψιμο από την επιχορήγηση και κατάσχεση στα πάντα από το ΙΚΑ. Επεται κλείσιμο του θεάτρου, πτώχευση και φυλάκιση; Είμαι έτοιμη για οποιαδήποτε κρίση βγάλετε"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ