Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για κλάματα

Η παροιμία λέει: Αυτό είναι για να γελάει κάθε πικραμένος. Και πραγματικά πολλές φορές μας έτυχε να διαπιστώσουμε την ορθότητα αυτής της παροιμίας. Ομως, το βράδυ της Κυριακής, που νιώθαμε κάπως ανάλαφροι και ανέμελοι, κάναμε ένα ζάπινγκ, έτσι για "καληνύχτα και όνειρα γλυκά" και πέσαμε πάνω σε μια απίστευτη εκπομπή του ΣΚΑΪ που παρουσιάζει η Νανά Δούκα. Καλεσμένοι ο Κώστας Μυλωνάς - τον θυμάστε; - ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, ο "γυμνός" οικολόγος, ντυμένος όμως και οι πρωταγωνιστές του ανεκδιήγητου "Αυτόφωρο".Και τότε αντιστρέψαμε την παροιμία και είπαμε: Εδώ είναι για να κλαίει και να δυστυχεί κάθε ευτυχισμένος. Ο Δημοσθενόπουλος είπε ότι θα μας τα εξηγήσει όλα με... πολιτικό λόγο (!) και ότι τα πορνά - πληθυντικός αριθμός... - πουλάνε!. Ο Λεωτσάκος ισχυρίστηκε ότι η εκπομπή είναι ψυχαγωγική μεν, αλλά ότι επιτελεί και κοινωνικό έργο με μηνύματα, ότι αγγίζει τον θεατή και μάλιστα τον σώζει πολλές φορές και από την αυτοκτονία.... (ανέφερε την περίπτωση μιας κοπέλας που είχε χάσει τους γονιούς της δύο μέρες πριν και ενώ ετοιμαζόταν να βάλει τέρμα στη ζωή της, άνοιξε τηλεόραση, είδε την εκπομπή του και άλλαξε γνώμη... Εζησε!).

Ο Μυλωνάς δεν έμοιαζε το "κακό - παιδί" που ξέραμε, και με αρκετή δόση σοβαροφάνειας αποφάνθηκε ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δε βλέπει αυτές τις εκπομπές και κυρίως ότι δεν τηλεφωνεί μέσα στη νύχτα για να αποκαλέσει τον Πρόεδρο (σ.σ. Πέτρο Λεωτσάκο) "μ......"!

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δε βλέπει καμιά από αυτές τις εκπομπές. Αυτό είναι αλήθεια. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δε γελάει με τους αργόσχολους, παραλογισμένους ανθρώπους που στελεχώνουν αυτές τις εκπομπές. Αλλα και καμιά σοβαρή εκπομπή δεν καλεί τους πρωταγωνιστές αυτών τηλεοπτικών σκουπιδιών για να εξηγήσουν το φαινόμενο της "επιτυχίας" τους. Να αυτοδιαφημιστούν δήθεν απολογούμενοι. Ολα αυτά είναι για να παραλογίζεται κάθε λογικός και υγιής. Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ