Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Του Βαγγέλη Κυριακού υποψήφιου δήμαρχου Ρέντη της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας"

- Ποια τα κυριότερα προβλήματα της περιοχής;

- Ο Ρέντης της φτώχειας, της ανεργίας, της υποβάθμισης και της αποβιομηχάνισης, διατηρεί ένα αρνητικό ρεκόρ σε σοβαρά προβλήματα. Η "αντιπλημμυρική" προστασία - με τις επανειλημμένες πλημμύρες το απέδειξαν περίτρανα. Μεγάλοι ελεύθεροι χώροι χάνονται. Το άλυτο πρόβλημα του Ελαιώνα βρίσκει χιλιάδες στρεμμάτων γης του Ρέντη εκτός σχεδίου, με διάσπαρτες βιομηχανίες, βυρσοδεψεία κοντά στις κατοικίες ακόμα και σε σχολεία. Η τραγικά υποβαθμισμένη παιδεία, δίνει μόλις το 3,5% ποσοστό επιτυχίας των νέων στα ΑΕΙ. Η ανταποδοτικότητα πληρώνει τα περισσότερα "έργα". Οι ιδιωτικοποιήσεις και η εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, βρίσκουν σύμφωνους όλους τους υποψήφιους αντιπάλους μας.

- Ποια θέση κράτησε ο απερχόμενος δήμαρχος;

- Το φτωχό έως ανύπαρκτο διεκδικητικό του προφίλ, φάνηκε ανάγλυφα στον τετράχρονο προϋπολογισμό του, όταν υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αφού δε βρήκε το παραμικρό ψεγάδι, υποτίμησε υπερβολικά τη νοημοσύνη μας λέγοντας ότι με τη συμβολή του ΥΠΕΧΩΔΕ θα κάνει το Ρέντη πρώτη πόλη της Ελλάδας, με λεωφόρους σαν τη Συγγρού.

Υπερασπίστηκε με φανατισμό τη λογική της χορηγίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Εχει κάνει επιχείρηση τον αθλητισμό - πολιτισμό (ΔΕΠΑΡ) και θεωρεί έργο υψίστης σημασίας την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. Στο σκάνδαλο Μπότση έβαλε τη σφραγίδα της παραίτησης από κάθε παραπέρα διεκδίκηση, επιτρέποντας να κατοικηθούν τα πολυώροφα, αμφίβολης κατασκευής, κτίρια. Για όλα αυτά επιλέχτηκε από το ΠΑΣΟΚ σαν η επίσημη επιλογή.

- Γιατί οι δημότες να ψηφίσουν "Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία;

- Βασικό κριτήριο πρέπει να είναι η στάση μας την περασμένη τετραετία απέναντι στα προβλήματα του λαού. Βρεθήκαμε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων.

Επειδή προβλέπεται να ενταθούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, άλλο τόσο θα υπάρξουν και μαζικές κινητοποιήσεις απ' όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, γι' αυτό μια φιλολαϊκή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει καθοριστικά για καλύτερα αποτελέσματα των αγώνων των εργαζομένων.

Αλλωστε, μια αγωνιστική - διεκδικητική Δημοτική Αρχή πρέπει να βρίσκει στήριγμα και μέσα από τη ΝΑΣ, για Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος του λαού και όχι για όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ