Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Για τους 10 Επονίτες της Μπιζανίου
  • Κορυφώνονται σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Παράρτημα ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ της ΠΕΑΕΑ για να τιμηθούν οι 10 ΕΠΟΝίτες αγωνιστές που έπεσαν στη μάχη κατά των Γερμανών κατακτητών στις 24 Ιούλη 1944 στο σπιτάκι (Κάστρο) της οδού Μπιζανίου 10 στην Καλλιθέα.

- Στο σημερινό πρόγραμμα που αρχίζει στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, για να ακολουθήσει πορεία προς το σπίτι της Μπιζανίου, όπου θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση.

Το Μπλόκο του Βύρωνα
  • Το Παράρτημα του ΒΥΡΩΝΑ της ΠΕΑΕΑ και η Δημοτική Αρχή της πόλης, πραγματοποιούν σήμερα εκδήλωση για την 54η επέτειο του Μπλόκου στο Βύρωνα, τιμώντας τη θυσία των παλικαριών που εκτελέστηκαν από τους ναζιστές κατακτητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο (πρώην Δημαρχείο), όπου θα μιλήσουν ο δήμαρχος και εκπρόσωπος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Καλείται ο λαός του Βύρωνα να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.
Στην Επονίτισσα Κωνσταντοπούλου
  • Το Παράρτημα ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί σήμερα στις 11 π.μ.,εκδήλωση τιμής και μνήμης - με την ευκαιρία των 57 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ - για την εκτελεσμένη 16χρονη ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου,καθώς και για όλα τα θύματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο που βρίσκεται το άγαλμα της ηρωίδας ΕΠΟΝίτισσας. Καλούνται Δημοτικές Αρχές, κοινωνικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και ο λαός της πόλης να λάβουν μέρος στην εκδήλωση.
Η Μάχη των Ποταμών
  • Ο νομάρχης ΡΕΘΥΜΝΗΣ (Κρήτη) και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν σήμερα στις 10 π.μ.,γιορταστικές εκδηλώσεις για την 54η επέτειο της Μάχης των Ποταμών. Το πρόγραμμα θ' αρχίσει με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου στους Ποταμούς.

- Λεωφορείο θ' αναχωρήσει στις 9 π.μ. μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδας και την Κοινότητα Λοχριάς.

Η Μάχη της Πετρομαγούλας
  • Η ΝΕ ΠΕΑΕΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνει σήμερα στις 11 π.μ. εκδήλωση για τα 54 χρόνια απ' την ιστορική, νικηφόρα μάχη της Πετρομαγούλας Ζάρκου Μάρι που έδωσε ο ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του μνημείου των πεσόντων.
57χρονα ΕΑΜ
  • Το Παράρτημα ΛΑΜΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ, πραγματοποιεί αύριο Δευτέρα 28 - 9 - 98 στις 6.30 μ.μ.,γιορταστική εκδήλωση για την 57η επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ, στα γραφεία του (Καποδιστρίου, 4ος ορ. ).
Συσκέψεις
  • Η ΔΕ του Παραρτήματος ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ καλεί τα μέλη της σήμερα Κυριακή 27 - 9 - 98 στις 10.30 π.μ. σε σύσκεψη, στα γραφεία του Παρ/τος, με θέμα: "Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές".
  • Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ενότητας" και υποψήφιος δήμαρχος ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥΧρήστος Μέντζος, καλεί όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης της πόλης, σε εκδήλωση αφιερωμένη στα 57χρονα της ίδρυσης του ΕΑΜ και στα 54χρονα απ' την απελευθέρωση της Αθήνας, που θα γίνει σήμερα στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου (Πλατεία Ηρώων). Εκτός από τα αντιστασιακά θέματα, θα συζητηθούν και οι τρόποι που θα δοθεί η μάχη των εκλογών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ