Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χωρίς ντροπή

Αίσχος και ντροπή... Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια ορισμένων οπαδών (περίπου 50) της ΑΕΚ που είχαν τη "φαεινή ιδέα" να περιμένουν στο Δυτικό Αεροδρόμιο την αποστολή της ολλανδικής Βίτεσε με σκοπό να προπηλακίσουν και να βρίσουν τον Νίκο Μαχλά!!! Ναι καλά διαβάσετε... Οι θερμοκέφαλοι που έδωσαν για άλλη μια φορά το στίγμα τους (όπως το έχουν δώσει αρκετές φορές στο παρελθόν με τραγικές συνέπειες) δεν τα είχαν με κάποιον Ολλανδό παίκτη (που βέβαια και αυτή η ενέργεια κατακριτέα θα ήταν) αλλά με το παίκτη που αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο στο διεθνή χώρο. Τον παίκτη που πέρσι αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ της Ευρώπης κάνοντας τη γηραιά ήπειρο να παραμιλάει με την κλάση του. Αποδοκίμασαν τον παίκτη που έκανε μια ολόκληρη περιοχή στην Ολλανδία, το Αρνεμ να μάθει τι εστί συρτάκι και τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν σε ένα από τα πιο υπερσύγχρονα στάδια της Ευρώπης.

Αυτόν τον παίκτη βρήκαν να αποδοκιμάσουν 50 "οργισμένοι" οπαδοί της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο, κάνοντας τους υπόλοιπους παίκτες της ολλανδικής ομάδας να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Ποιο ήταν το λάθος του. Οτι έπαιξε με το πάθος που πάντα διέκρινε το Κρητικόπουλο και έκανε το καθήκον του σημειώνοντας γκολ στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτό ήταν το λάθος του Μαχλά που δεν μπόρεσαν να χωνέψουν οι γνωστοί - άγνωστοι των γηπέδων. Βλέπετε γι' αυτούς είναι τελείως άγνωστες οι λέξεις όπως ευγενής άμιλλα, αναγνώριση ανωτερότητας αντιπάλου και όλα όσα έχουν να κάνουν με τις αρχές του αθλητισμού. Εγκλωβισμένοι στην κυρίαρχη ιδεολογία μιας κοινωνίας όπου αυτό που μετρά είναι η επικράτηση με κάθε μέσο, ακόμα και με τα πιο ποταπά, δε διστάζουν να αμαυρώσουν ακόμα και αυτό το όνομα της ομάδας τους.

Για αυτό και με ιδιαίτερη ευκολία γίνονται υποχείριο στις απαιτήσεις του κάθε λογής παράγοντα προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα που καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο δεν έχουν. Και όσο οι υπεύθυνοι κλείνουν τα μάτια, όλοι αυτοί θα δίνουν συνεχώς το στίγμα τους και θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Αίσχος και ντροπή λοιπόν για όλους...

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ