Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΒΙΤΕΣΕ
"Κλειδί" το γρήγορο γκολ

Ετοιμος να ρισκάρει δηλώνει ο Στεπάνοβιτς. Τελευταία στιγμή η απόφαση για Ατματζίδη - Σαβέβσκι

"Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία" αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να μεταδώσει στους παίκτες του ο Ντράγκαν Στεπάνοβιτς, ενόψει του σημερινού κρίσιμου αγώνα της ΑΕΚ με την ολλανδική Βίτεσε, στον επαναληπτικού αγώνα του Β γύρου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (21.00 ΜΕΓΚΑ).

Η αποστολή της "Ενωσης" κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αφού ως γνωστό προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση θα πρέπει να ανατρέψει τη βαριά ήττα της με 0-3 στον πρώτο αγώνα. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Ο Σέρβος τεχνικός της ελληνικής ομάδας είναι κατηγορηματικός: "Το παιχνίδι έχει δυο όψεις. Η Βίτεσε έχει το αποτέλεσμα και εμείς την ευκαιρία να το ανατρέψουμε. Σίγουρα το σκορ του πρώτου αγώνα φαίνεται πολύ μεγάλο μέχρι να σημειώσουμε το πρώτο γκολ. Τότε όλα μπορούν να αλλάξουν. Εκεί θα φανεί η πεποίθησή μας και η θέληση να πάρουμε την πρόκριση. Πάρα την ήττα της ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι οι δυο ομάδες είναι ισοδύναμες".

Οσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας, αυτός δε θα έχει διαφορές από αυτόν του αγώνα με τον ΟΦΗ. Παρ' όλα αυτά, ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού σύμφωνα με τον "κιτρινόμαυρο" τεχνικό θα υπάρξουν και οι ανάλογες αλλαγές, αφού ίσως χρειαστεί το τελευταίο ημίωρο η ομάδα να ρισκάρει περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέχρι σήμερα.

Οι τραυματίες

Στο θέμα των τραυματιών τα πράγματα ούτε και χθες ξεκαθάρισαν, αφού, όπως τόνισε ο Στεπάνοβιτς, τόσο η συμμετοχή του Τόνι Σαβέβσκι όσο και του Ηλία Ατματζίδη θα εξαρτηθούν την τελευταία στιγμή. Πάντως ο Σέρβος τεχνικός έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος από την εμφάνιση του νεαρού Μιχαηλίδη στον αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά ωστόσο επισήμανε ότι αυτό που επιθυμεί είναι να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αγωνιστεί ο Ατματζίδης.

Ο Στεπάνοβιτς αναφέρθηκε και στο θέμα του προπηλακισμού του Νίκου Μαχλά στο αεροδρόμιο από μερίδα οπαδών της ΑΕΚ καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή, αφού όπως επισήμανε ο Νίκος Μαχλάς αντιπροσωπεύει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα γεγονότα καταδίκασε και ΠΑΕ ΑΕΚ με χθεσινή της ανακοίνωση.

Πάντως, πριν αρχίσει την αναφορά του στο παιχνίδι, ο προπονητής της ΑΕΚ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά του για τον τρόπο λειτουργίας μερικών διοικούντων που όπως είπε δεν τον ενημερώνουν για τίποτα και αναγκάζεται να τα μαθαίνει από τις εφημερίδες, χαρακτηρίζοντάς τους ερασιτέχνες. Το γεγονός που έκανε τον Σέρβο τεχνικό να... βγει από τα ρούχα του ήταν ότι είχε ζητήσει την κασέτα του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ και μέχρι χτες δεν είχε γίνει καμιά κίνηση να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Οι Ολλανδοί

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής των Ολλανδών Αρτουρ Ζόρζε επισήμανε ότι δε θα κατέβει με αμυντικούς προσανατολισμούς στο γήπεδο και δήλωσε ότι η ομάδα του μπορεί να πετύχει γκολ στο Νίκος Γκούμας. Από την ομάδα του Αρνεμ θα λείψουν οι δυο μεσοαμυντικοί Τράστφουλ και Βέλνταμ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Πρόβλημα όμως αντιμετωπίζει και ο Νίκος Μαχλάς που υποφέρει από τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα. Μάλιστα αυτή ήταν η βασική αιτία που στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Σπάρτα αντικαταστάθηκε από τον Πορτογάλο προπονητή. Πάντως η συμμετοχή του Ελληνα διεθνή δεν τίθεται σε αμφιβολία.

Διαιτητής της σημερινής συνάντησης θα είναι ο Ιταλός Λίβιο Μπατσόλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ