Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Μεταξύ συγγενών και φίλων...
  • Σε σχεδόν άδειες κερκίδες το ακριβότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, όπου ξεχωρίζουν και πάλι οι ξένοι
  • Ευχάριστη εξαίρεση η ΑΕΚ του Γ. Καλαφατάκη

Μεταξύ συγγενών και φίλων διεξάγεται πλέον το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Στα γήπεδα πηγαίνουν οι ολίγοι φανατισμένοι οπαδοί, ενώ με την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο συνδρομητικό κανάλι, το άθλημα που την τελευταία δεκαετία κέρδισε μικρούς και μεγάλους μπαίνει τα Σαββατοκύριακα σε ελάχιστα νοικοκυριά. Αλλά και πώς να πάει ο κόσμος στα γήπεδα, όταν οι οκτώ από τις δεκατέσσερις ομάδες δεν ξεπέρασαν τους 62 πόντους, δύο έμειναν κάτω από τους 48 και μόνον τέσσερις ξεπέρασαν τους εβδομήντα. Οι ξένοι, για το λογαριασμό των οποίων διεξάγεται αυτό το πρωτάθλημα, κερδίζουν τις εντυπώσεις μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Κροάτης Ντ. Ράτζα του Παναθηναϊκού σημείωσε 36 πόντους και συγκέντρωσε 13 ριμπάουντ στο παιχνίδι με το Μαρούσι και δικαιολογημένα ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης της αγωνιστικής με 55 βαθμούς. Τον ακολούθησε με 27 βαθμούς ο Αμερικανός Φράνκι Κινγκ που έδωσε νέο ρεσιτάλ στα Πατήσια, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε εύκολη νίκη επί του Σπόρτιγκ.

Αλίμονο στον ομοσπονδιακό προπονητή Π. Γιαννάκη, που την Κυριακή επισκέφθηκε το Περιστέρι για να δει τον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Παπάγου. Αν σκοπεύει να καλέσει στην Εθνική τον Διαμαντόπουλο, τότε καλώς έκανε και πήγε. Ο νεαρός γιος του προπονητή του Παπάγου ακολούθησε σε απόδοση τον πολυδιαφημισμένο και καλοπληρωμένο Ουάιτ, αλλά οι 18 πόντοι που σημείωσε δεν ήταν αρκετοί για να αποφύγει η ομάδα του την ήττα.

Ο Γ. Καλαφατάκης έφυγε για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε μέρες νικητής από το Ηράκλειο, γεγονός που δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες της ΑΕΚ, η οποία το Σάββατο είχε στον πάγκο της, ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά εννέα Ελληνες παίκτες. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Νήαρ Ηστ με 62 -44, αλλά η είδηση είναι ότι ο Ιβκοβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τον Π. Φασούλα που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο. Οι στατιστικολόγοι στάθηκαν ιδιαίτερα στους 13 πόντους που σημείωσε στο ημίχρονο η ομάδα της Καισαριανής, αλλά όπως σωστά επισήμανε ο Αυστραλός Χιλ και η Νήαρ Ηστ κράτησε τον Ολυμπιακό στους 29 πόντους στο ημίχρονο και στους 62 μετά από σαράντα λεπτά αγώνα. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Ντίκινς και επικράτησε του Ηρακλή με 56 - 48 στη Ν. Σμύρνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ