Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κωμωδία "υψηλής τάσης"

Στο διώροφο θέατρο "Πειραιώς 131",στον πρώτο όροφο, μπαίνει και δεύτερη χρονιά, από αύριο, ο υπουργός. Ποιος υπουργός; Του Ερικ Αϊντλ σε απόδοσηΘανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.Πρόκειται για την κωμωδία "υψηλής τάσης" με τίτλο "Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα",που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα,σκηνικά Μάριου Βουτσινά,κοστούμια Εβελύνας Σιούπη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Τζόϋς Ευείδη, Ντίνα Κώνστα, Μιχάλης Ρέππας, Γιώργος Κωνσταντής και Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Ο συγγραφέας με απλό τρόπο αλλά πάντα μέσα από το γνωστό διεισδυτικό χιούμορ της διάσημης ομάδας των Μόντι Πάιθονς σαρκάζει όλους αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την εξουσία αλλά και όλους αυτούς, που "αντιπολιτευόμενοι" και κρυμμένοι πίσω από λαϊκίστικα συνθήματα, κατ' ουσίαν στηρίζουν την εξουσία που δήθεν αντιστρατεύονται. Το έργο του Αϊντλ δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις, ούτε και να εμβαθύνει στο περίπλοκο πρόβλημα της δημοκρατίας. Τα όπλα του κωμωδιογράφου δεν είναι θεωρητικά. Το μόνο αληθινό του όπλο είναι η δυσπιστία.

Στο ισόγειο του θεάτρου "Πειραιώς 131", δημιουργήθηκε και μια δεύτερη σκηνή που θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Δεκέμβρη παράλληλα με τον "υπουργό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ