Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Σολωμός και η Ευρώπη

Συνάντηση με θέμα "Ο Σολωμός και η Ευρώπη" οργανώνει στις 2 και 3 Οκτωβρίου στους Δελφούς, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών,με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη γέννηση του Εθνικού μας ποιητή. Συμμετέχουν Ευρωπαίοι επιστήμονες, μελετητές του έργου του Δ. Σολωμού, οι οποίοι θα εξετάσουν τη σχέση του ποιητικού έργου του Σολωμού με την ευρωπαϊκή ποίηση και συνολικά με τη λογοτεχνική παράδοση.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου "Στόχος της συνάντησης είναι κυρίως να τιμήσει τη 200ή επέτειο από τη γέννηση του εθνικού ποιητή και όχι να προσκομίσει μια νέα θεωρητική προσέγγιση στο σολωμικό έργο. Οι θεματικοί άξονες της συνάντησης είναι: Σολωμικό έργο και Ευρώπη. Σολωμικές σπουδές και μελέτες. Ευρωπαϊκές επιρροές - πλην Ιταλίας - στο έργο του Σολωμού. Σχέσεις Σολωμού με τις ξένες αρχές των Ιονίων νήσων".

Εξάλλου, στις 3 Οκτωβρίου (7.30μ.μ.), εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΕΠΚεΔ η θεματική έκθεση του Αλέκου Φασιανού.Τίτλος της "Ανθρωποκεντρική ζωγραφική, 1960 - 1998".Εκτίθενται 43 έργα από "αθέατες" και δημοσιοποιημένες ιδιωτικές συλλογές, που παρουσιάζουν τη δημιουργική πορεία του καλλιτέχνη κατά την τελευταία τριακονταπενταετία. Μεταξύ των έργων που εκτίθενται, συμπεριλαμβάνονται ορισμένα "μνημειακών" διαστάσεων, τα οποία ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Αλ. Φασιανός θα παρουσιάσει το νέο του έργο, εμπνευσμένο από τους Δελφούς, με τίτλο "Ο θησαυρός των Αθηναίων στους Δελφούς".Την έκθεση επιμελήθηκε οΤάκης Μαυρωτάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ