Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεταμορφώσεις

Η αδίστακτη και παμφάγος ανθρώπινη περιέργεια, όχι με την έννοια της φιλομάθειας, μπορεί να τραυματίσει ή και να σκοτώσει ένα πλάσμα διαφορετικό. Αυτό αποδεικνύεται ακόμη μια φορά με την ταινία του Ντέιβιντ Λιντς: "Ο άνθρωπος ελέφαντας",που θα παρουσιάσει η ΕΤ 1 στις 22.30. Στο Λονδίνο του 1884, ένας χειρουργός ανακαλύπτει μέσα σ' ένα λούνα παρκ ένα άτομο παραμορφωμένο φρικτά, έναν άνθρωπο που τον φωνάζουν περιφρονητικά: "άνθρωπο ελέφαντα". Ο επιστήμονας προσπαθεί να ενσωματώσει το άτυχο αυτό πλάσμα στην κοινωνία, κάτι που δεν είναι εύκολο, μιας και η κοινωνία αποβάλει το ξένο σώμα, αφού πρώτα το περιεργαστεί και το συνθλίψει με το αδίστακτο βλέμμα της. Ομως η αγάπη, η τρυφερότητα, η φροντίδα που δείχνει ο ευσυνείδητος γιατρός θα βγάλει στην επιφάνεια μια τρυφερή ψυχή ευαίσθητη και γεμάτη καλοσύνη. Ο Τζον Μέρικ, όπως είναι το όνομα αυτού του άνδρα - τέρας, υπήρξε και έζησε. Το δράμα του θα παρακολουθήσουμε σήμερα με την υποδειγματική αλλά απαισιόδοξη ταινία του Λιντς. Πρωταγωνιστούν οι: Τζον Χαρτ, Αντονι Χόπκινς, Αν Μπάνκροφτ, και Τζον Γκίλγκουντ.

Από την ΕΤ 3 στις 21.00 "Δοξόμπους" του Φώτη Λαμπρινού.

Δοξόμπους είναι το όνομα ενός βυζαντινού χωριού στη Μακεδονία του 14αιώνα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Ο Ξένος, είναι ένα αγόρι που κατάγεται από αυτό το χωριό και θα ζήσει στον ανεμοστρόβιλο του πολέμου παίρνοντας μέρος στο εμφύλιο. Η αυτοκρατορία πέφτει και η νίκη των επαναστατών στους οποίους ανήκει ο Ξένος είναι η αιτία για να ξεχωρίσει ως ήρωας. Με τους Τάσο Παλαντζίδη, Στέλιο Καπάτο και Βαρβάρα Μαυρομάτη.

Από την ΕΤ 3 στη 01.00 "Χαζός - ξανθός εναντίον Χρυσοδάκτυλου" του Ζεράρ Ουρί. Μια κωμωδία με τον εξαιρετικό Πιερ Ρισάρ στο ρόλος ενός αφηρημένου ηθοποιού που πηγαίνει σε μια οντισιόν και μπαίνει σε λάθος αίθουσα. Αντί να υπογράψει το ρόλο της ζωής του υπογράφει ένα συμβόλαιο με τη Μαφία που τον διατάσσει να εκτελέσει έναν άνθρωπο. Νομίζει ότι πρόκειται για κινηματογραφικό έργο και όχι για μια τρομερή πραγματικότητα στην οποία θα πρωταγωνιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ