Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Γλυκόπικρη γεύση

Πίκρα για το αποτέλεσμα, ικανοποίηση για την εμφάνιση μετά την ήττα από την Αρσεναλ με 2-1

Αν ένας αγώνας ποδοσφαίρου διαρκούσε μια ώρα ο Παναθηναϊκός, θα είχε φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Γουέμπλεϊ. Αν. Κρίμα και άδικο όμως που οι "πράσινοι" λύγισαν στο τελευταίο μισάωρο όχι τόσο από την ασφυκτική πίεση της Αρσεναλ, όσο από τα ανθρώπινο λάθος και μάλιστα από τον κορυφαίο παίκτη, τον Γιόζεφ Βάντσικ. Ο Πολωνός έκανε σωρεία μεγάλων αποκρούσεων, όμως στο 64' σε κόρνερ δεν υπολόγισε σωστά την έξοδο, έχασε την μπάλα και ο Ανταμς άνοιξε το σκορ για τους "κανονιέρηδες" ανοίγοντας το δρόμο για το δεύτερο τέρμα που ήρθε με τον ίδιο τρόπο. Κόρνερ και πάλι του Πετί, αφρούρητος ο Κίον, κεφαλιά, δοκάρι και μέσα... Χαριστική βολή για τον ΠΑΟ.

Οχι ότι οι Λονδρέζοι δεν είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν από το ημίχρονο. Αλλά, να, ο Βάντσικ ήταν στη μέρα του. Φάνηκε από νωρίς. Εκανε όμως ένα λάθος και ήταν καθοριστικό. Αλίμονο. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει. Είπαμε ο παράγων "ανθρώπινο λάθος" πάντα θα υπάρχει στο ποδόσφαιρο.

Προς τιμήν του ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το ματς και μείωσε με τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο Μάουρο Ντα Σίλβα με κεφαλιά στο 83' διαμορφώνοντας το τελικό, αξιοπρεπές 1-2.

Μια γλυκόπικρη γεύση άφησε η ήττα στο Γουέμπλεϊ στους φίλους του "τριφυλλιού", αλλά και στον προπονητή Βασίλη Δανιήλ: "Υπήρχε τρόπος να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Αρσεναλ ήταν καλύτερη, δεν πίεσε μπροστά. Εμείς έπρεπε να είμαστε πιο αποφασιστικοί και ουσιαστικοί. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα μας άφησε μια πικρή γεύση. Η απουσία του Βαζέχα μας κόστισε περισσότερο από ό,τι περιμέναμε. Τα γκολ μπήκαν από λάθη που σε τέτοιο επίπεδο αγώνων, από μεγάλες ομάδες, δε συγχωρούνται".

Από τη μεριά του ο τεχνικός των Αγγλων, Αρσέν Βενγκέρ, είπε: "Ο Παναθηναϊκός ήταν συγκεντρωμένος στο χώρο του κέντρου και μας δυσκόλεψε πολύ. Για τα δυο γκολ που πέτυχαν δυο αμυντικοί παίκτες έχω να πω ότι σταθήκαμε τυχεροί, αφού προήλθαν από λάθη των αντιπάλων".

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίτεμπερν, Ανταμς, Κίον, Βιεϊρά, Πετί, Γκαρντ (78' Βίβας), Ανελκά, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Κιάσσος (69' Κόλα), Λαγωνικάκης, Μιλόγεβιτς, Αποστολάκης, Κωνσταντινίδης, Γκούμας, Λυμπερόπουλος (83' Σιμπνιέφσκι), Ασάνοβιτς, Μίκλαντ, Στράντλι (83' Μάουρο Ντα Σίλβα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ