Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
"Κινδυνεύει η ανεξαρτησία μας"

Ανυποχώρητος ο ΣΕΓΑΣ για το μίτινγκ του κλειστού στίβου

Ανυποχώρητη στη θέση της να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου από τον Πανελλήνιο εμφανίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ. Παρουσία εκπροσώπων 17 ομοσπονδιών ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής, τόνισε ότι τίθεται θέμα ανεξαρτησίας των θεσμικών οργάνων του αθλητισμού και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την ομοσπονδία στο να ματαιώσει το διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου. "Είμαστε αντίθετοι στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αθλητικές διοργανώσεις", επισήμανε ο Β. Σεβαστής, για την πρόθεση του Πανελληνίου να δώσει στο διεθνές μίτινγκ το όνομα του Κ. Καραμανλή. "Πιο σημαντικό όμως για μας είναι ότι δε χωρούν δύο μίτινγκ κλειστού στίβου στην ίδια πόλη. Ο νόμος δίνει αποκλειστικά το δικαίωμα στις εθνικές ομοσπονδίες να διοργανώνουν και να εγκρίνουν αθλητικές διοργανώσεις" είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου στις 29/9, όπου τονίζεται ότι "έγκειται αποκλειστικά και μόνο στην εθνική ομοσπονδία να αποφασίσει για το θέμα. Σύμφωνα με το άρθρο 12.2 του καταστατικού της ΙΑΑΦ, η επιβεβαίωση της εθνικής ομοσπονδίας είναι η αποκλειστική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του μίτινγκ". Ο Β. Σεβαστής μίλησε ακόμα για την "πικρή εμπειρία των "Τσικλητηρίων" όταν η ομοσπονδία είχε υποβαθμιστεί από τους διοργανωτές, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της". Στις προσπάθειες επωνύμων να αλώσουν τον αθλητισμό, παρακάμπτοντας τα θεσμικά του όργανα, αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΕΟΑ και πρόεδρος της ΕΚΟΦ, Δ. Διαθεσόπουλος.

Ο ΠΣΥΑΣ

Ο σύλλογος των εργαζομένων ΠΣΥΑΣ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν στη λαίλαπα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει το ρόλο της Ομοσπονδίας και να την υποκαταστήσει. "Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο και νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του ΣΕΓΑΣ, να καταρτίζει το καλεντάρι του" τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου τίθενται δύο καυτά ερωτήματα: "Στα Τσικλητήρεια πόσα λεφτά του ελληνικού λαού διατέθηκαν; Πόσα χρήματα επιχορήγηση πήρε από το Δήμο Αθήνας και πόσα από την πολιτεία;".

Τέλος ο Σύνδεσμος Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Αττικής διευκρινίζει ότι οι κριτές - μέλη του μετέχουν σε αγώνες μόνον κατόπιν εγκρίσεως του ΣΕΓΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ