Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΚΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1 - 3
Τήρησε τις υποσχέσεις του

Στους 16 του Κυπελλούχων οι Νεοσμυρνιώτες μετά από έξοχη εμφάνιση

Πανηγυρική πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων πήρε χτες από τη Φινλανδία ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε πάλι τη Χάκα, με 3 - 1 αυτή τη φορά και πλέον σήμερα περιμένει στην κλήρωση της ΟΥΕΦΑ να έχει για άλλη μια φορά την τύχη με το μέρος του για τον αντίπαλο που θα βρει στο δρόμο του.

Οι Νεοσμυρνιώτες πραγματοποίησαν έξοχη εμφάνιση και δίκαια πήραν τη μεγάλη νίκη που συν τοις άλλοις θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Ρόνι Γουίλαν έδειξαν από την αρχή ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μπλέξουν σε περιπέτειες. Μπορεί το 2 - 0 της Αθήνας να είχε φέρει την ελληνική ομάδα με το ένα πόδι στον επόμενο γύρο, εντούτοις απ' ό,τι φάνηκε αυτό δεν ικανοποιούσε τους "κυανέρυθρους".

Ηθελαν να γυρίσουν από τη Φινλανδία όχι μόνο με την πρόκριση αλλά και με μεγάλη νίκη και τα κατάφεραν...

Εδειξαν χαρακτήρα στο πρώτο 20λεπτο, όταν οι παίκτες της Χάκα πολιορκούσαν την εστία του Στρακόσια και όταν ισορρόπησαν το παιχνίδι ήταν πλέον αυτοί που είχαν το πάνω χέρι.

Στο 33 ο Φύσσας πέτυχε το πρώτο γκολ ανοίγοντας το δρόμο για τη μεγάλη νίκη και βάζοντας παράλληλα τέλος στα όνειρα των Φινλανδών να ανατρέψουν τα πράγματα. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Κούβαλης, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα, σημείωσε το δεύτερο γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 55 ο Σαπουντζής έγραψε το 3 - 0 και από κει και πέρα η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στην ελληνική ομάδα που επέβαλε πλήρως το ρυθμό της.

Το γκολ της τιμής για τη Χάκα ήρθε στο 74 όταν μετά από σέντρα του Ιβάνοφ ο Πόποβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια.

ΧΑΚΑ: Βιλντρόντερ, Χάκινεν, Καριαλάινεν (30 Κόνεν), Σάλι, Ρασάνεν, Μακέλα, Ιβάνοφ, Πόποβιτς, Ραντάλα (72 Σέλα), Ιλόνεν, Νιέμι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσια, Κρούσε (68 Καμίτσης), Φύσσας, Μητσόπουλος, Ιωαννίδης, Ζαχόπουλος (84 Κάφαλης), Μπουγάς, Κούβαλης, Χέιλοκ (54 Ρούμπενς), Σαπουντζής, Καρασαββίδης.

Μετά τη νίκη - πρόκριση ο προπονητής του Πανιώνιου Ρόνι Γούλαν δήλωσε: "Είμαι ευχαριστημένος όχι μόνο από την πρόκριση αλλά και από το γεγονός ότι καταφέραμε να βάλουμε τρία γκολ εκτός έδρας. Ξέραμε από το πρώτο παιχνίδι ότι η Χάκα κάθε άλλο παρά αδύναμη ομάδα είναι και αυτό μας έκανε να παίξουμε με προσοχή. Το παιχνίδι πήγε όπως θέλαμε εμείς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ