Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία...

Μέτριο θέαμα, επεισόδια και άδειες κερκίδες στο ακριβότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης

Τίποτα δεν είναι όπως και χτες, τίποτα δεν είναι όπως και πρώτα. Το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που υπέγραψε ο ΕΣΑΚΕ με το συνδρομητικό κανάλι, δεν έφερε ευτυχία στο επαγγελματικό μπάσκετ. Η μεγάλη μερίδα των φιλάθλων προσπερνάει αδιάφορα. Οι εικόνες που περνούν στο τηλεοπτικό κοινό είναι ελάχιστες. Τα κανάλια γυρίζουν την πλάτη τους στο άθλημα που έκανε ρεκόρ θεαματικότητας την τελευταία δεκαετία. Ακόμα και ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να βρει κανάλι για τα εντός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Το θέαμα συνεχίζει να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Στην κορυφή οι μεγάλοι κάνουν... περίπατο. Στο βυθό οι μικρομεσαίοι βράζουν στο ζουμί τους. Τα πολυδιαφημισμένα μέτρα ενάντια στη βία παραμένουν στο συρτάρι. Οι κανονισμοί δεν υπογράφτηκαν ακόμα από την αθλητική ηγεσία. Ο αθλητικός δικαστής αδυνατεί να δικάσει κι η μάχη για το πλουσιοπάροχο μεροκάματο έφερε νωρίς νωρίς σε θέση μάχης προπονητές και διαιτητές.

Το παιχνίδι της μέρας δεν έγινε στο Ιβανώφειο, όπως προδίκαζαν τα προγνωστικά. Το θέαμα που πρόσφεραν Ηρακλής και Αρης δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Οι "κίτρινοι" πιο τυχεροί στο φινάλε πήραν τη νίκη με 58 - 56. Εκείνο που έμεινε όμως στη μνήμη των φιλάθλων ήταν οι συνεχείς διαμαρτυρίες των ανθρώπων του πάγκου του Ηρακλή σε βάρος των διαιτητών Παπαδημητρίου και Σπυρίδωνος. Στα αποδυτήρια προπηλακίστηκε μάλιστα ο παρατηρητής διαιτησίας, ενώ η ΚΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος. Τα όσα συνέβησαν στο Ιβανώφειο ήταν ελάχιστα μπροστά στα κωμικοτραγικά που εξελίχτηκαν για δεύτερη φορά φέτος στο γήπεδο του Παπάγου. Ο Γερμανός Αριγκμπάμπου αποβλήθηκε επειδή εξύβρισε τους διαιτητές, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι δύο προπονητές. Ο Κ. Διαμαντόπουλος στο 23 με δύο τεχνικές ποινές και ο Μ. Δενδρινός πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν πέρασε... γενεές δεκατέσσερις τους Μαστραφτσή, Λαϊνιώτη, οι οποίοι δεν έδωσαν το φάουλ στον Σιμς κι ενώ η διαφορά στο σκορ ήταν στο καλάθι. Στο Φάληρο ο Αμερικανός Ολιβερ Μίλερ ενοχλήθηκε που τον αντικατέστησε ο Β. Αλεξανδρής και ξέσπασε στο πλεξιγκλάς πίσω από τον πάγκο της ομάδας του. Πάλι καλά που δεν επιτρέπεται η μετακίνηση οπαδών, γιατί με το παράδειγμα που δίνουν βασικοί παράγοντες του αθλήματος, το οπαδικό πνεύμα θα μπορούσε εύκολα να φουντώσει.

Στα χαρακτηριστικά της αγωνιστικής ήταν η εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού στην Πάτρα, η συντριβή της Νήαρ Ηστ στο Μαρούσι κι οι δύσκολες νίκες των Ευρωπαίων Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ