Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
Στον τελικό η Δρακάτου

Σπουδαίες και σημαντικές επιτυχίες για την ελληνική ιππασία σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Κύπελλο Κεντρικής Ευρώπης και στο Κύπελλο Εθνών, που πραγματοποιήθηκαν στο Γουδί.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα αμαζόνα Ελένη Δρακάτου μετά από εκπληκτική εμφάνιση κατέλαβε την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία συγκεντρώνοντας 96 βαθμούς και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου που θα γίνει τον Απρίλη στη Σουηδία. Το γεγονός ότι κατέλαβε την πρώτη θέση κάνει την Ελληνίδα αμαζόνα να θεωρείται αυτή τη στιγμή η κορυφαία αθλήτρια ιππασίας την Κεντροανατολικής Ευρώπης.

Ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η χώρα μας εκπροσωπείται στο μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου αφού είχε προηγηθεί η πρόκριση του Γιάννη Δημαρά το 1995.

Πάντως η Ελένη Δρακάτου είχε και άλλη μια επιτυχία αφού κέρδισε την πρώτη θέση και στην ειδική βαθμολογία μεταξύ των 14 Ελλήνων διεθνών ιππέων που πήραν μέρος στους αγώνες.

Επιτυχία όμως για τη χώρα μας είχαμε και στο ομαδικό αφού η Εθνική μας, αποτελούμενη από τους ιππείς Γεωργίου - Ρωσιάδη και τις αμαζόνες Δρακάτου -Γεωργίου που συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το χάλκινο μετάλλιο αφήνοντας πίσω της χώρες με μεγάλη παράδοση στο άθλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ