Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουν την πρόκληση

Ψήφισμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κατά της απόφασης των προκαθήμενων της ΓΣΕΕ να ζητήσουν διαιώνιση του ταμείου εργατοπατέρων

"Πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων",χαρακτηρίζει, σε ψήφισμά του, το 28ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών την ενέργεια του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, να ζητήσουν με έγγραφό τους προς το υπουργείο Εργασίας τη διαιώνιση και την αναβάθμιση του αμαρτωλού ταμείου εργατοπατέρων (ταμείο επικουρικής ασφάλισης εργατικών στελεχών).

Στο ψήφισμα καυτηριάζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτή η πρόκληση σημειώνεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι της χώρας μας δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. "Εκφράζουμε - τονίζεται - την αντίθεσή μας σ' αυτή την ενέργεια, που θα έχει αποτέλεσμα τον παραπέρα εκμαυλισμό της συνείδησης των συνδικαλιστών, την πλήρη ενσωμάτωσή τους στη λογική της διαχείρισης".

"Καλούμε - καταλήγει το ψήφισμα - την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να σεβαστεί τις ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων, τόσο της ίδιας της Γενικής Συνομοσπονδίας, όσο και πλήθους άλλων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που χρόνια τώρα ζητούν την κατάργηση του ταμείου εργατοπατέρων. Η πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων δε θα περάσει. Ο εργατοπατερισμός δε θα διαιωνιστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ