Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση στη Βουλή για τον Σκαραμαγκά

Στις απαιτήσεις της πολυεθνικής "Μπράουν εντ Ρουτ",διαχειρίστριας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,για απόλυση 500 εργαζομένων και επιβολή διπλής ειδικότητας, αναφέρεται Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης, Μεταφορών και Εθνικής Αμυνας, που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι η πολυεθνική από καιρό έχει εκφράσει τις προθέσεις της για νέα συρρίκνωση του προσωπικού, όμως - σύμφωνα με πληροφορίες - τις τελευταίες μέρες στο συνεταιρισμό των εργαζομένων, που διαχειρίζεται το 49% των μετοχών του ναυπηγείου που τους ανήκει, συζητήθηκε το αίτημα της πολυεθνικής για 500 απολύσεις. Επιπλέον - συνεχίζει - τελευταία η πολυεθνική συγκεντρώνει σε τρία τμήματα τους εργαζόμενους που αυτή κρίνει ως αποδεσμευόμενους από την εργασία τους και δεκάδες εργαζόμενους εγγράφως, τους στέλνει να απασχοληθούν σε άλλη ειδικότητα και κυρίως να καθαρίζουν διάφορους χώρους, ενώ όσοι αντέδρασαν κλήθηκαν σε απολογία και σε αρκετούς επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Σημειώνεται η έντονη ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Υπογραμμίζονται οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στα ναυπηγεία, αφού εκτός των άλλων, μέχρι σήμερα δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις σχετικά με την ανάθεση εργασιών στο ναυπηγείο και μάλιστα "πάγωσε" και τις συμβάσεις που ήδη έχουν υπογραφεί (ΟΣΕ).

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς: "Γιατί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση δεσμεύσεων για την ανάθεση εργασιών στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά; Για ποιους λόγους έχουν "παγώσει" οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και τι μέτρα θα παρθούν για την άμεση υλοποίησή τους; Τι μέτρα θα παρθούν για να μη γίνουν απολύσεις και να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ